Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

OD ČETVRTKA SVI PUTEVI VODE U PARK „RAVNE 2“

I dok su redovni gosti nedjelju, 16.juni, iskoristili za boravak u parku „Ravne 2“, redovni radovi, kao i pripreme za predstojeći ljetni festival „Summer Solstice Festival“ (SSF) bili su u završnoj fazi.

Obavljaju se posljednje pripreme pred početak do sada najkvalitetnijeg, četvrtog po redu festivala u povodu dolaska ljeta. Na samo ulazu u park uskoro će biti postavljen novi info-punkt, suvenirnica i objekat Fondacije, koji će sve brojnijim gostima ponuditi još bolju uslugu.

U park „Ravne 2“ stigli su i štandovi na kojima će svoje proizvode ponuditi učesnici sajma koji će biti održan uporedo uz festival, a na kojem će posjetioci moći da pronađu organsku hranu, razne preparate, kristale, minerale, drago kamenje i brojne druge proizvode izlagača iz Visokog, ali i drugih bh.gradova.

U organizacionom dijelu festivala sve je spremno. U srijedu, dan prije zvaničnog otvorenja i početka festivala, bit će postavljena najmodernija razglasna i rasvjetna oprema, koja će festivalu dati još veći kvalitet, a već od četvrtka svi putevi vode u park „Ravne 2“.

Programi će trajati tokom cijelog dana, od samih predavanja u Sali parka „Ravne 2“, pa do programa na ljetnoj pozornici festivala, koji svaki dan počinje u popodnevnim satima. U četvrtak sve prisutne zabavlja Sar E Roma, petak je rezervisan za hrvatsku muzičku zvijezdu Gorana Karana, a subota za sjajni, legendarni bend Bombaj Štampa, na čelu sa Brankom Đurićem Đurom, dok festival u nedjelju 23.juna zatvara Đuro, ovaj put sa svojom urnebesnom, regionalnom poznatom „Đurologijom“, te „Pochko & New Primitives“ sa ex-yu hitovima.

SVI SU DOBRODOŠLI, ULAZ NA SVE DANE FESTIVALA I SVE PROGRAME JE POTPUNO BESPLATAN!!!

Pokrovitelji festivala su Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Grad Visoko, a sponzor kompanija Vispak.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 17 juni 2019 11:46

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved