Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

TAEKWONDOISTI AKADEMIJE „BOSNA“ U PARKU „RAVNE 2“ SE SPREMAJU ZA NOVA TAKMIČENJA

Najmlađi uzrasti Taekwondo akademije „Bosna“ iz Visokog, mališani uzrasta od 2007.godišta i mlađi, okupili su se u nedjelju 16.juna u prekrasnom ambijentu park „Ravne 2“, što nije prvo okupljanje ove akademije u parku. U pitanju su redovne takmičarske i pripremne aktivnosti, koje provode u posljednje vrijeme u ovom jedinstvenom parku, a pored ovih u narednom periodu planirane su i druge aktivnosti, o čemu smo razgovarali sa direktorom i trenerom akademije, Edinom Kajevićem.

- Ovaj put smo dali priliku mlađim uzrastima da pokažu što znaju, jer planiramo da u narednu takmičarsku sezonu uđemo sa novim naraštajima. Naravno, idealni uslovi za ovakve događaje postoje samo u parku „Ravne 2“, gdje često organiziramo naše aktivnosti, pa smo se i ovaj put odlučili za ovo mjesto, a ja bih iskoristio priliku da se zahvalim dr. Osmanagiću, kao i svim uposlenicima Fondacije, koji se trude da ovakvo mjesto imamo u našem gradu. Što se tiče samih aktivnosti, imali smo jutarnji trening, nakon toga djeca su imala priliku da uživaju u parku i slobodnim aktivnostima, dok je za popodne predviđeno testiranje, te borbe, nakon čega ćemo imati i spisak nove takmičarske ekipe, koja će ući u novu sezonu. – kazao nam je Kajević.

Ovo nije bilo prvo okupljanje mladih boraca u parku „Ravne 2“, a prema riječima Edina Kajevića, uskoro će imati i klupsko takmičenje, a u planu je da u parku „Ravne 2“ u skorijoj budućnosti bude održan revijalni sportski događaj u kojem će učestvovati svi takmičari Taekwondo akademije „Bosna“.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 17 juni 2019 12:07
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved