Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ZEKOVIĆI ODUŠEVLJENI SVOJSTVIMA TUNELA RAVNE I LJEPOTAMA PARKA „RAVNE 2“

Arheološko-turistički park „Ravne 2“ za kratko vrijeme je postao mjesto odmora kako za Visočane, tako i za brojne posjetioce iz okolnih gradova, koji sadržaje, prirodu i mir, koriste za punjenje energije i odmor u predivnoj prirodi.

U nedjelju 16.juna u parku „Ravne 2“ smo sreli i bračni park Mersu i Džemala Zekovića, koji su u Visoko stigli iz obližnjeg Ilijaša.

- Iako nam iz Ilijaša treba nekih desetak minuta do vožnje, priznat ćemo vam da nam je ovo prvi dolazak i obilazak, ali nakon ovoga što smo doživjeli i vidjeli, sasvim sigurno ćemo postati redovni gosti, kako ovog predivnog parka, tako i tunela Ravne. Osjećaj u tunelima je fantastičan, a na dolazak su nas ponukale brojne priče i svjedočanstva, a posebno priča od protekle sedmice o gospodinu iz Slovačke. To je zaista fantastično, a i naš prvi boravak u tunelima je bio odličan, osjetili smo posebnost tog mjesta. S druge strane, ovaj predivni park koji smo obišli je pravi raj na zemlji. Svaka čast dr. Osmanagiću i svim uposlenicima na jednom ovakvom prekrasnom mjestu, koje se nalazi na svega par minuta od urbane sredine, a opet ima svu prirodnu ljepotu, čistoću, brojne sadržaje, tako da ćemo ove naše impresije podijeliti s prijateljima iz Ilijaša, ali i prijateljima koji žive po cijelom svijetu, te ih pozvati u Bosansku dolinu piramida. Što se nas tiče, nakon ovog obilaska sigurno postajemo redovni gosti, a ovdje smo već narednog vikenda, kada s prijateljima dolazimo da uživamo u brojnim programima ljetnog festivala – kazali su nam Zekovići, koji nisu mogli skriti oduševljenje onim što su vidjeli, posjetili, ali i osjetili u tunelima Ravne, te u parku „Ravne 2“.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 17 juni 2019 12:13

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved