Logo
Print this page

ĐUROLOGIJA I POCHKO ZA KRAJ DO SADA NAJBOLJEG „SUMMER SOLSTICE FESTIVALA“

Ni nezapamćeno nevrijeme, ni velika kiša i grad koji su u jednom trenutku preplavili Arheološko-turistički park „Ravne 2“, nisu spriječili stotine gostiju da prisustvuju posljednjem danu ovogodišnjeg „Summer Solstice Festivala“, najboljeg i najkvalitetnijeg do sada.

Đuro i njegova „Đurologija“ do suza su nasmijali nekoliko stotina posjetilaca koliko ih se uspjelo ugurati u Multimedijalnu salu parka „Ravne 2“, dok je dosta posjetilaca Đurine čarolije moglo samo slušati ispred sale, jer je zbog nevremena ova spektakularna predstava morala biti odigrana u zatvorenom prostoru.

Nakon „Đurologije“ zavjesu na ovogodišnji festival su spustili sjajni momci iz benda „Pochko & New Primitives“, izvodeći najveće hitove popularnog Zabranjenog Pušenja, a u koncertu su uživali gosti kojima nije zasmetalo loše vrijeme, kiša, grad, te malo blata koje je uzrokovalo nevrijeme.

Na kraju, kad se sve zbroji i oduzme, mnogobrojna publika je tokom četiri dana trajanja festivala, imala priliku uživati u brojnim predavanjima, ali i muzičkim nastupima bendova i muzičara iz Evrope i SAD-a, kao i nastupima grupe „Sarr E Roma“, Gorana Karana, Bombaj Štampe, „Đurologiji“ i benda „Pochko & New Primitives“.

Ovdje se priča ne završava, nego tek počinje…Dr Semir Osmanagić i ljudi okupljeni oko Fondacije već se pripremaju za narednu godinu i naredni festival…Sigurno je da nas i na narednom festivalu očekuju brojni sadržaji, ali i velike zvijezde, koja će za sada ostati iznenađenje za publiku.

Zadnje ažuriranje utorak, 25 juni 2019 12:29
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved