Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

NJEMAČKI ZDF SNIMAO PRILOG O BOSANSKIM PIRAMIDAMA

U dvodnevnom posjetu Visokom i Bosanskoj dolini piramida boravila je ekipe njemačke nacionalne televizije ZDF. Riječ je o njemačkom javnom servisu, te ekipi drugog programa i emisije „Heute in Europa“ (Danas u Europi), a snimali su kadrove za prilog iz Visokog, o projektu istraživanja najvećih piramida u Europi.

- U pitanju je njemačka nacionalna televizija ZDF, tačnije drugi program ovog javnog servisa i emisija „Heute in Europa“ (Danas u Europi). Tu je TV ekipa na čijem je čelu novinar Michael Somer, a u Visoko smo stigli ponovo nakon 2006.godine. Tada smo bili jedna od prvih televizija koja je radila reportažu o otkrićima gospodina Osmanagića u Bosni i Hercegovini, a tu priču je u to vrijeme od ZDF-a preuzeo i Euronews. Sad smo se ponovo vratili da provjerimo šta je to novo, drugačije, šta se u međuvremenu dešavalo… U Visokom smo proveli dva dana, a ekipa je snimala na Bosanskoj piramidi Sunca, Bosanskoj piramidi Mjeseca, kao i u Prahistorijskom kompleksu tunela Ravne, gdje nam je domaćin bio dr. Semir Osmanagić. – kazala nam je Leana Lugić, asistentica TV ekipe njemačkog ZDF-a.

Snimljeni materijal će biti emitiran u programu ZDF TV u emisiji „Heute in Europa“, a emitiranje je planirano za početak mjeseca jula, dok će prilog biti moguće pogledati i na njihovoj Internet platformi.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 01 juli 2019 09:21

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved