Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ODRŽAN TRADICIONALNI OBILAZAK LOKACIJA ZA OSOBE IZ JAVNOG ŽIVOTA I PRIJATELJE FONDACIJE

Tradicionalni posjet i obilazak lokacija na kojima radi Fondacija, za osobe iz javnog života i prijatelje Fondacije, organiziran je u petak 28.juna. Pošto je već počela i sezona godišnjih odmora, posjetu je prisutvovao nešto manji broj ljudi nego ranije, ali su svi Kompleks Ravne i Bosansku dolinu piramida napustili prezadovoljni i prepuni pozitivnih impresija.

- U pitanju je bio naš tradicionalni obilazak lokacija za prijatelje Fondacije, koji organiziramo svake godine, koji je besplatan, gdje nam dođu ljudi, upoznaju se s novostima i naravno postanu naši ambasadori dobre volje u zemlji i inostranstvu. Obišli smo Muzej Fondacije, Prahistorijski labirint tunela Ravne, kao i dio parka „Ravne 2“, a prisutni su bili jako zadovoljni viđenim i zbilja počinju da cijene naš rad, ne samo u oblasti arheologije i nauke, već i u brojnim drugim oblastima, energetskom, duhovnom, ljekovitom, i drugim aspektima, ali i kao mjestu kulturnih, umjetničkih i muzičkih dešavanja. – kazao nam je dr. Semir Osmanagić, direktor Fondacije.

Posjetu je prisustvovao i ambasador BiH u Norveškoj, Nedim Makarević.

- Prije dva mjeseca imao sam predavanje u Oslu na kojem je bio prisutan i ambasador Makarević koji je jako afirmativno govorio o projektu, a publici je bilo drago što je bio prisutan i tada je i obećao ovaj posjet koji je organiziran danas. Stoga bih ovaj današnji posjet i obilazak ocijenio jako pozitivnim, a mi ćemo nastaviti surađivati sa našom diplomacijom, jer budućnost naše diplomacije nije u političkom, već u ekonomskom segmentu, oni moraju promovirati ekonomski aspekt svog djelovanja. – zaključio je dr. Osmanagić.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 01 juli 2019 09:37

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved