Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

POLAZNICI OVOGODIŠNJE „MALE MEDRESE“ POSJETILI KOMPLEKS RAVNE

Medresa „Osman ef. Redžović“ iz Velikog Čajnog već nekoliko godina provodi projekat Ljetne škole „Mala medresa“ zajedno sa Islamskom zajednicom Bošnjaka Sjeverne Amerike. I ove godine u sklopu škole u medresi boravi ukupno 58 polaznika, mladih iz SAD-a, koji pored sticanja znanja imaju priliku upoznati i brojne gradove i znamenitosti Bosne i Hercegovine.

Drugog dana trajanja škole učesnici su boravili u Visokom, te obišli značajne lokalitete, a među njima i Kompleks Ravne. – Imali smo priliku obići Prahistorijski kompleks tunela Ravne, kao i predivni Arheološko-turistički park „Ravne 2“ gdje su polaznici zaista uživali. Većini njih je ovo bio prvi dolazak u domovinu, kao i prvi posjet lokacijama u Bosanskoj dolini piramida, i zaista su bili oduševljeni svime što su vidjeli, ali i čuli od uposlenika Fondacije. Ovakve obilaske imat ćemo i u budućnosti, jer su Kompleks Ravne, ali i bosanske piramide u Visokom, sigurno znamenitosti koje morate obići i posjetiti kada dođete u Visoko i BiH. – kazali su nam iz Medrese „Osman ef. Redžović“.

Polaznici su pored Kompleksa Ravne u Visokom posjetili i Zavičajni muzej, kao i Tabhansku džamiju, a nakon povratka u Medresu i kraćeg odmora učesnici su prisustvovali radionici u sklopu programa "Mala škola fotografije" gdje su profesoricom Aidom Redžepagić praktično primjenjivali stvari koje su imali priliku čuti u toku  predavanja.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 04 juli 2019 11:13

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved