Logo
Print this page

POLAZNICI OVOGODIŠNJE „MALE MEDRESE“ POSJETILI KOMPLEKS RAVNE

Medresa „Osman ef. Redžović“ iz Velikog Čajnog već nekoliko godina provodi projekat Ljetne škole „Mala medresa“ zajedno sa Islamskom zajednicom Bošnjaka Sjeverne Amerike. I ove godine u sklopu škole u medresi boravi ukupno 58 polaznika, mladih iz SAD-a, koji pored sticanja znanja imaju priliku upoznati i brojne gradove i znamenitosti Bosne i Hercegovine.

Drugog dana trajanja škole učesnici su boravili u Visokom, te obišli značajne lokalitete, a među njima i Kompleks Ravne. – Imali smo priliku obići Prahistorijski kompleks tunela Ravne, kao i predivni Arheološko-turistički park „Ravne 2“ gdje su polaznici zaista uživali. Većini njih je ovo bio prvi dolazak u domovinu, kao i prvi posjet lokacijama u Bosanskoj dolini piramida, i zaista su bili oduševljeni svime što su vidjeli, ali i čuli od uposlenika Fondacije. Ovakve obilaske imat ćemo i u budućnosti, jer su Kompleks Ravne, ali i bosanske piramide u Visokom, sigurno znamenitosti koje morate obići i posjetiti kada dođete u Visoko i BiH. – kazali su nam iz Medrese „Osman ef. Redžović“.

Polaznici su pored Kompleksa Ravne u Visokom posjetili i Zavičajni muzej, kao i Tabhansku džamiju, a nakon povratka u Medresu i kraćeg odmora učesnici su prisustvovali radionici u sklopu programa "Mala škola fotografije" gdje su profesoricom Aidom Redžepagić praktično primjenjivali stvari koje su imali priliku čuti u toku  predavanja.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 04 juli 2019 11:13
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved