Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

MJERENJE NIVOA STRESA, ENERGIJE U ĆELIJAMA I BIOENERGETSKOG OMOTAČA U KOMPLEKSU RAVNE

Već treću sezonu, na lokalitetu kompleksa Ravne, saradnici Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' koriste uređaj 'Bio-Well' uglednog ruskog doktora Konstantina Korotkova. On je napravio dijagnostički uređaj koji, putem energetskih otisaka iz prstiju, daje sliku kompletnog energetskog stanja tijela.

Sanela Čordalija je pojasnila princip rada mjerenja ovog instrumenta (https://www.bio-well.com/gb/science/what_is_biowell.html):

'Kada izmjerimo svih 10 prstiju dobijemo fotografije od kojih nam jedna pokazuje stanje aure, da li je kompletna ili oštećena, da li je oštećenje vezano za organe ili je nastalo uslijed nekog zračenja… Pored toga, slika čakri, veličina i pozicija u organizmu, pokazuje nam da li su čakre u balansu, a ako nije slučaj, onda ih možemo vezati sa organima koje pokriva i emocionalnim i psihološkim stanjem čovjeka. Pored nabrojanog, možemo mjeriti i nivo stresa, koji se odnosi na trenutni stres, a ne hronični ili ranije doživljeni, mjerimo i vidimo energiju, snagu tijela u džulima (J), a vidimo i balans rada organizma između lijeve i desne strane, da li obje strane rade približno isto. Mjerenjima dobijamo i dvije slike dijagrama, koje pokazuju lijevu i desnu stranu organizma po organima i pokazuje nam koji organ ili sistem organa uzima energiju ili ima jako malo energije. Drugi dijagram nam pokazuje rezerve organizma, da li je organizam istrošen, da li ima dovoljno energije za rad, da li neki organi imaju manjak ili višak energije.'

U kompleksu Ravne moguće je pronaći i asistenciju u oporavku organizma.

'Osobe koje nam dođu i kod kojih mjerenja pokažu određena oštećenja mogu ući u Prahistorijski kompleks tunela Ravne, a imamo i našu izvanrednu vodu iz tunela. Potrebno se svakom čovjeku posvetiti na jedinstven način, vidjeti u kakvim uslovima živi, način života, odakle dolazi, tako da je moguće nakon mjerenja, razgovora i prvog tretmana preporučiti i neke bitne promjene u životnim navikama. Mjerenja vršimo svakim danom osim ponedjeljka, od 10:00 do 16:00 sati, a snimati se mogu svi, bez obzira na godine i stanje, jedino mala djeca, koja nisu prošla pubertet, nisu kandidati za mjerenje, jer još nisu dovoljno razvijeni' – priča Sanela.

Na kraju nam je kazala kako su svi oni koji su imali mjerenja, izašli jako zadovoljni, jer su mjerenja bila zaista usklađena s dijagnozama koje su imali, a moguće je mjerenjima pomoći i ljudima koji nisu još uvijek uspostavili dijagnozu, vidjeti odakle problem dolazi.

Bitno je pomenuti kako je uređaj dr. Korotkova zastupljen širom svijeta, a kompanija „Bio – Well“ je poznata po uređajima za dijagnostiku, dok pojedini svjetski ljekari smatraju da su upravo ovakvi uređaji budućnost medicinske dijagnostike. Profesor Korotkov redovan je posjetilac bosanskih piramida i njihov veliki promotor u svijetu. (https://www.youtube.com/watch?v=_9labfEXVrc).

Zadnje ažuriranje utorak, 23 juli 2019 08:01
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved