Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

SLOBODAN STAJIĆ, ČLAN UO FONDACIJE: VOLIO BIH KADA BI SE NAŠA BiH RAZVIJALA I GRADILA OVIM TEMPOM

Bilo kakva svečanost, kao i svi događaji u Bosanskoj dolini piramida ne mogu proći bez prisustva vrijednog člana Upravnog odbora Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, Slobodana Stajića, a otvorenje geo-arheološke laboratorije, kao i novih tunela „Ravne 3“, u Visoko je dovelo i Slobodana.

- Nas Semir svaki put nečim obraduje, uvijek imamo nešto novo. Mada sam ovdje bio prije otvorenja i vidio ovaj dio koji se gradio, a obišao i tunele „Ravne 3“, nako svega desetak dana ponovo se nešto novo dešava, ovaj put je sve spremno i otvoreno za javnost. To je nešto nestvarno. Ja bih volio kada bi se naša Bosna i Hercegovina ovako brzo razvijala, ovim tempom, kada bismo ovako gradili, i ovako okupljali ljude iz cijelog svijeta. – kazao nam je Slobodan.

Kao čovjek koji je imao priliku mnogo putovati i vidjeti skoro cijeli svijet, Slobodan posebno ističe ljude iz cijelog svijeta koji dolaze u Bosansku dolinu piramida.

- Danas sam sreo ljude iz deset država, oni su obradovani kada znaju da ste bili u njihovim državama, a ja sam obradovan što su oni kod nas došli da vide nove tunele, da vide nove artefakte, nove sadržaje… Nama Semir svaki put pruži neku novost, koja je zaista prelijepa. – istaknuo je gospodin Stajić.

Zadnje ažuriranje subota, 10 avgust 2019 16:45
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved