Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ZELENA, KRISTALNA PIRAMIDA IDEALNO MJESTO ZA DOSTIZANJE MEDITATIVNOG STANJA

Zelena, kristalna piramida u centru parka „Ravne 2“ za kratko vrijeme je postala atrakcija, ali osim predivnih fotografija koje posjetioci prave ispred i unutar ovog objekta, piramida ima i edukativni, ali i meditativni i energetski karakter. Izgrađena od kvarcnog kristala iz tunela Ravne, perfektne orijentacije i geometrije, piramida je i mjesto meditiranja.

- U februaru ove godine smo počeli sa radovima koje smo uspješno završili početkom mjeseca augusta i od tada piramida je mjesto koje posjećuju naši znatiželji gosti, ali i gosti željni dobre energije, ali i meditacije. Upravo predivna unutrašnjost omogućava da se piramida koristi i u meditativne svrhe, a svi zainteresirani pojedinci ili grupe mogu se prijaviti svakodnevno, te iskoristiti blagodati ovog predivnog objekta za meditaciju. – pojasnila nam je Alma Sarvan, vodič Fondacije u parku „Ravne 2“ i osoba zadužena za programe u zelenoj, kristalnoj piramidi.

Alma se već 20 godina bavi meditacijom, tako da je idealna osoba za sve one koje meditacija interesuje, ali i one koji žele na pravi način da se opuste i dostignu meditativno stanje.

- 20 godina se bavim meditacijom i željela bih to znanje podijeliti s ljudima, a ovo mjesto, ova piramida, zbog svojih karakteristika i energetskih svojstava koje ima, odlično je mjesto za meditaciju, a dostizanje meditativnog stanja je puno lakše nego na nekim drugim mjestima. Meditacije koje ćemo imati na ovom mjestu bit će posvećene procesu u kojem sebi pravimo jednu jasnoću u životu, a sve to možemo dostići i napraviti zahvaljujući energiji koja je prisutna na ovom mjestu. Također, za sve one koji se bave meditacijom, moja preporuka pored piramide, kao mjesta za meditaciju, jesu prije svega naši tuneli Ravne, a onda i platforma u Ljekovitoj šumi, koja je specifično i jako dobro mjesto, naročito za mlade žene. – pojasnila nam je Alma.

Bitno je napomenuti da će 29.augusta u parku „Ravne 2“ biti održan i Dan meditacija, događaj počinje od 11:00 sati obilaskom parka, od 12:00 do 13:00 sati je na rasporedu meditacija u Zelenoj, kristalnoj piramidi, od 13:00 do 14:00 sati je planiran obilazak Labirinta ruže, a nakon ručka i meditacija na platformi u Magičnoj šumi od 15:00 do 16:00 sati. Zainteresovani se mogu prijaviti putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili u službenoj suvenirnici Fondacije na ulazu u tunele Ravne.

Zadnje ažuriranje srijeda, 21 avgust 2019 08:29

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved