Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

U NEDJELJU 1.SEPTEMBRA DRUGA PO REDU UTRKA „PYRAMID TRAIL“

Iako prijave još uvijek nisu završene, sve je spremno za drugu po redu „Pyramid trail“ utrku koja će biti održana 1.septembra ove godine. Start i cilj utrke su u predivnom ambijentu jedinstvenog Arheološko-turističkog parka „Ravne 2“, a staza je duga ukupno 14 kilometara.

- Dužina staze iznosi ukupno 14 kilometara, start je u Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“, odakle učesnici utrke prolaze kroz Dubrave i Srhinje, a zatim se šumskim putem penju prema Krtnici i preko vrha Bosanske piramide Sunca i Banjaruše vraćaju se u park „Ravne 2“ gdje je i ciljno mjesto. Ove godine očekujemo oko 150 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine, a možda ta i brojka bude i veća, jer do ovog trenutka je prijavljeno 140 učesnika, a prijave su otvorene do 26.augusta. – kazala nam je jedna od organizatorica, Irma Zerdo.

Učesnici se mogu prijaviti preko sajta www.stotinka.hr, prijave su besplatne, limit utrke je 4 sata, a staza nije pretjerano zahtjevna i teška, pa se mogu prijaviti i oni koji se žele prvi put okušati u trail trčanju.

- Ove godine imamo i zanimljive nagrade, pa ćemo tako prvoplasiranu učesnicu i učesnika nagraditi vrijednim umjetničkim djelima visočke umjetnice Hasne Efendira. Nakon utrke za sve učesnike i posjetioce bit će uprilično i druženje u parku „Ravne 2“ uz koncert, a taj dan će biti održan i mini sajam na kojem će se predstaviti mali obrtnici, čije proizvode će prisutni gosti moći i probati. – pojasnila nam je Zerdo.

Organizatori na kraju ističu kako pored takmičarskog dijela sve prisutne očekuje i mnoštvo dobre zabave, te pozivaju što veći broj posjetilaca da im se pridruže 1.septembra u parku „Ravne 2“, da se svi zajedno zabave i provedu dan u prirodi.

Zadnje ažuriranje srijeda, 21 avgust 2019 08:38

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved