Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

NATPIS „VOLIM VISOKO“ I BOSANSKA PIRAMIDA SUNCA U POZADINI, ZA FOTOGRAFIJE ZA USPOMENU

Turistički razvoj i ekspanziju koju doživljava Visoko, a koja je iz dana u dan sve veća, dok sve veći broj gostiju, iz cijelog svijeta, za destinaciju obilaska bira Bosansku dolinu piramida, u dobroj mjeri prati i Gradska uprava Visokog, koja se na svoj način trudi gostima omogućiti što bolji i kvalitetniji boravak, te da se iz Visokog vrate s lijepim uspomenama.

Pored brojnih infrastrukturnih projekata koji su se desili posljednjih godina, a gdje prije svega treba istaknuti poboljšanje saobraćajne infrastrukture na lokalitetima gdje dolazi i najveći broj gostiju, a koje pored Grada Visoko izuzetno dobro podržava i Vlada Zeničko-dobojskog kantona, koja je također u izgradnji i poboljšanju učestvovala sa značajnim sredstvima, Visoko je u posljednje vrijeme dobilo i auto-kamp na lokalitetu Luka, otvoren je i prvi javni WC u centru grada, a posljednji projekat će iz Visokog odnijeti još lijepih slika.

Naime, na platou KC „Altindag“ od prije nekoliko dana je postavljen natpis koji imaju veći gradovi u našoj zemlji, ali i veliki svjetski centri, a iza natpisa, na fotografijama koje će nastajati na tom mjestu, nalazi se i najveća piramida na svijetu, Bosanska piramida Sunca. Riječ je o jednom zaista finom potezu, koji je posebno bitan s turističkog aspekta, jer će veliki broj gostiju imati priliku u samom centru grada napraviti fotografije za uspomenu, na kojima će na jednom mjestu imati natpis grada koji su posjetili, a u pozadini i najveću turističku atrakciju Visokog, Bosansku piramidu Sunca.

Instalacija če sigurno privući pažnju ne samo Visočana, već i gostiju iz cijelog svijeta, a duga je ukupno 16, te visoka 3 metra.

Zadnje ažuriranje utorak, 27 avgust 2019 12:39
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved