Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PREMIJER MIRZA GANIĆ: SEMIR OSMANAGIĆ NAJZASLUŽNIJI ZA RAZVOJ TURIZMA U VISOKOM

Svečana sjednica povodom Dana Zeničko-dobojskog kantona, kao i dodjela priznanja, od kojih je jedno stiglo u Visoko, u ruke dr. Semira Osmanagića, a za razvoj turizma na području Zeničko-dobojskog kantona, bila je povod i za kraći razgovor sa premijerom ZDK, gospodinom Mirzom Ganićem.

- Obzirom da smo formiranjem ove Vlade na glavno mjesto stavili razvoj privrednog ambijenta i da smo dosta resursa usmjerili u tom pravcu, jedan od tih resursa koji se dešava na području našeg kantona i našeg Visokog, jeste razvoj turizma u ekspanziji. Najzaslužnija osoba za razvoj turizma na području Visokog je gospodin Semir Osmanagić, koji je svojom idejom otvorio vrata turistima iz cijelog svijeta da dolaze u Visoko i da na takav način poboljšavamo sliku Visokog i poboljšavamo privredni ambijent. Ko god od turista da dođe u Visoko u najmanju ruku će popiti kafu ili sok i to je cirkulacija novca, a što je veća cirkulacija novca to svi mi imamo više koristi, i država kroz poreze i doprinose, i građani koji žive od toga. Turizam kao privredna grana je za privredni i poslovni ambijent jako bitan i zbog toga mi cijenimo takav doprinos i nadamo se da će turizam doživjeti ekspanziju, ne samo u Visokom, već na području cijelog kantona, jer zaista imamo mnogo prostora koje možemo promovisati i koji treba da čine okosnicu razvoja turizma u Zeničko-dobojskom kantonu. – kazao je premijer Mirza Ganić.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 02 septembar 2019 11:07
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved