Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ODRŽANA DRUGA PO REDU „PYRAMID TRAIL“ UTRKA UZ UČEŠĆE 166 TAKMIČARA

Ljubitelji prirode, zdravog načina života, ali i takmičenja, tačnije trčanja, u nedjelju 1. septembra 2019. došli su na svoje u predivnom ambijentu Arheološko-turističkog parka „Ravne 2“, gdje je održana druga po redu „Pyramid Trail“ utrka.

Preko 160 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine imalo se priliku okušati na ne tako laganoj stazi, čiji je start bio upravo u parku „Ravne 2“, a onda kroz šume, preko Bosanske piramide Sunca, ponovo završio u parku „Ravne 2“.

- Imali smo preko 160 takmičara i sa zadovoljstvom mogu istaknuti da je većina, osim njih četiri ili pet, završila ovu izuzetno zahtjevnu utrku. Ove godine smo imali veći broj takmičara, iz cijele Bosne i Hercegovine, a nadamo se da će iz godine u godinu ovaj događaj privlačiti sve veću pažnju, a od naredne da će imati i internacionalni karakter. Ovu priliku koristim i da se zahvalim našim partnerima i domaćinima, kompletnoj ekipi Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“. – kazala nam je jedna od organizatorica, Irma Zerdo.

Nakon utrke upriličena je i dodjela nagrada, pa je tako kod djevojaka prvo mjesto zauzela Aida Mulić, druga je bila Adna Brkića, a treća pozicija je pripala Suadi Ćosović. U muškoj konkurenciji prvoplasirani je kroz cilj prošao Džemal Jašarević, drugi je bio Mahir Mujić, a treći Nedim Efendić. Nagrade najboljima je dodijelio direktor Fondacije dr. Semir Osmanagić, a pored pomenutih pozicija dodijeljena je i nagrada za najstarijeg učesnika, Midhata Limu, kao i najmlađeg Džana Kaljanca. Pobjednici su dobili i umjetničke slike visočke umjetnice Hasne Efendira, a nakon utrke i proglašenja pobjednika održan je i jako zanimljiv koncert Neo Stereo banda, dok je upriličen i Pilav Party, na kojem su učesnici kao i svi gosti imali priliku konzumirati tradicionalni pilav proizveden od strane visočke kompanije Biofit.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 02 septembar 2019 11:35
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved