Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

POBJEDNICI „PYRAMID TRAIL“ UTRKE ODUŠEVLJENI ORGANIZACIJOM ALI I AMBIJENTOM U KOJEM JE ODRŽANA UTRKA

Proteklog vikenda Arheološko-turistički park „Ravne 2“ bio je mjesto sporta, pa su tako u nedjelju, 1.septembra svoju utrku imali učesnici druge po redu „Pyramid Trail“ utrke, dok je nakon utrke, upriličena i dodjela medalja i priznanja za mlade rukometaše, učesnike ovogodišnjeg Handball Pyramid Cupa.

U utrci su slavili Aida Mulić u ženskoj, te Džemal Jašarević sa Ilidže u muškoj konkurenciji, a to je bila prilika i da sa nama podijele utiske o utrci, ali i samoj lokaciji na kojoj je održana.

- Staza je bila zaista odlična, bilo je napornih dijelova, a ovom prilikom bih se zahvalila organizatorima za divnu stazu i jedan zaista divan događaj, a čestitala bih svim takmičarima. Inače, u posljednje vrijeme se sve više bavim trčanjem, a u pitanju su uglavnom kraće dionice, polumaratoni, a ovdje sam bila i prošle godine, kada sam pozvala i svoju prijateljicu, koja je na kraju osvojila prvo mjesto, a ja sam završila četvrta, pa smo se kasnije i zezale da je nisam povela, kako bih zauzela treće mjesto. Ambijent, park „Ravne 2“, kao i sve ove prirodne ljepote su za svaku pohvalu, ono što me je malkice bilo sramota, jeste da do sada nikada nisam ulazila u tunele Ravne i obišla sve ove lokacije, ali evo nakon ove utrke i to ću učiniti. – kazala nam je Aida Mulić.

Džemal Jašarević je nakon pobjeda na utrkama na Igmanu i Jahorini, ovaj put stigao i do pobjede u Bosanskoj dolini piramida.

- Ove godine prvi put učestvujem i evo odmah sam stigao do pobjede. Staza je bila zahtjevna, pomalo i naporna, organizacija sjajna, a oduševio me ovaj spoj sporta, trčanja, rekreacije, prirode i ovog predivnog parka u kojem sam prvi put, ali u koji ću se ubuduće, sasvim sigurno, redovno vraćati i posjećivati ga. – kazao nam je Džemal.

Zadnje ažuriranje utorak, 03 septembar 2019 14:30
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved