Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

FILMOVI SA VIVA FESTIVALA U ČETVRTAK 19.SEPTEMBRA I U VISOKOM, U PARKU „RAVNE 2“

Peti VIVA Film Festival, ekološkog, religijskog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma bit će održan od 18. do 22. septembra u 17 gradova Bosne i Hercegovine. Visoko, odnosno Arheološko-turistički park „Ravne 2“ su postali prošle godine dio festivala.

- Imali smo čast da imamo projekcije filmova ovdje u parku „Ravne 2“, pred veliki brojem ljubitelja piramida i filma. VIVA FESTIVAL održava se u 11 gradova BiH, kao i Hrvatskoj i Srbiji, a odlučili smo da od ove godine i Visoko postane novi festivalski centar. – istaknuo je prošle godine Ratko Orozović, direktor Festivala, a ove godine VIVA Film Festival ponovo stiže u najljepši park u ovom dijelu Evrope.

U četvrtak, 19.septembra od 19:00 do 21:00 sat u Multimedijalnoj dvorani parka „Ravne 2“ bit će upriličena projekcija filmova, kojoj će prisustvovati i režiseri iz deset zemalja, a ovo je ujedno prilika za poziv svim ljubiteljima filma, prirode, ekologije i turizma, da budu dio VIVA Festivala koji se održava i u Visokom.

Inače, centralna manifestacija bit će održana u Sarajevu, a festivalske projekcije bit će održane i u Kaknju, Varešu, Višegradu, Bijeljini, Lukavcu, Mostaru, Ljubuškom, Vitezu, Bihaću, Prijedoru, Orašju, Goraždu, Kladnju, Bosanskom Petrovcu i Prnjavoru.

Festival je međunarodnog i takmičarskog karaktera, a zvanično ga je podržao i visoki predstavnik Valentin Inzko, kao i sve četiri kulturne vjerske zajednice i predstavnici manjina u Bosni i Hercegovini, budući da je VIVA Festival prvi festival s tom tematikom na ovim prostorima.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 19 septembar 2019 09:47
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved