Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

FILMSKA AUTORICA JASMINA OVČINA: SVAKI PEDALJ KOMPLEKSA RAVNE JE NEISCRPNA INSPIRACIJA

Među autorima koji su se u četvrtak predstavili na projekciji filmova VIVA Film Festivala koja je održana u parku „Ravne 2“ u Visokom, bila je i bh.autorica iz Tuzle Jasmina Ovčina. U okviru festivala prikazan je i njezin film „Neistraženi Konjuh“ koji je uradila zajedno sa italijanskim ekspertima, a sa Jasminom smo porazgovarali o filmu, ali i inspiraciji koju je moguće dobiti na lokacijama na kojima radi Fondacija u Visokom, posebno tunelima Ravne i predivnom parku „Ravne 2“.

- Povod mog dolaska u ovaj predivni park je svakako bila projekcija filma „Neistraženi Konjuh“, koji je urađen u sklopu projekta koji promoviše prirodne vrijednosti Bosne i Hercegovine. Uradili smo dokumentarni film u saradnji sa italijanskim ekspertima. Bitno je naglasiti kako sve više stranaca dolazi i piše i govori o ovim ljepotama koje mi imamo, a da ih mi na neki način nismo ni svjesni. – kazala nam je Jasmina, a zatim se osvrnula i na popodne provedeno u obilasku Kompleksa Ravne.

- Ono što je na neki način povezalo naš rad na Konjuhu i ovo što smo vidjeli u Bosanskoj dolini piramida je trud pojedinca da ukaže na ono što je ogromna vrijednost za razvoj ne samo pomenutih gradova u kojima se nalaze ova blaga, već cijele BiH i regije. Imali smo sreću da nas je dr. Osmanagić proveo kroz ovo područje i svaki pedalj je bio inspiracija. Toliko truda je uloženo, toliko toga nudi poruke, toliko toga nas inspiriše, da sigurno možemo očekivati u narednom periodu i neki film sa ovim ljepotama. – istaknula je Jasmina Ovčina.

Zadnje ažuriranje petak, 20 septembar 2019 12:12
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved