Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ODRŽANE PROJEKCIJE FILMOVA SA VIVA FILM FESTIVALA U PARKU „RAVNE 2“

U četvrtak 19.septembra u Multimedijalnoj dvorani Arheološko-turističkog parka „Ravne 2“ održana je druga u nizu projekcija filmova sa Petog VIVA Film Festivala, koji postaje tradicija i u jedinstvenom parku „Ravne 2“. Autori iz 12 zemalja svijeta imali su priliku provesti prekrasno popodne u obilasku arheoloških i turističkih lokacija Kompleksa Ravne, te u društvu sa dr. Semirom Osmanagićem obići i predivni park „Ravne 2“, sa brojnim sadržajima koje nudi.

- Nadam se da ste se napunili energijom, a nakon obilazaka, večerašnja promocija filmova je posljednji korak ove naše današnje turneje. Naravno, festival u Visokom ne može proći bez pozdrava i obraćanja dr. Semira Osmanagića i umjetničkog direktora Festivala Ratka Orozovića, a nakon toga će nam se obratiti i svi autori filmova koje ćemo gledati, predstaviti se i predstaviti svoja ostvarenja. – kazao je na početku programa voditelj druge festivalske večeri VIVA Film Festivala.

Nakon toga su uslijedila i obraćanja, a potom i filmovi različitih autora, u kojima je uživala prisutna publika koja je četvrtak veče odlučila provesti u parku „Ravne 2“. Filmovi koji su prikazani ispraćeni su aplauzima, a poseban aplauz su dobili svi učesnici programa u Visokom koji su na kraju zajednički pozdravili prisutnu publiku.

Nakon Visokog i parka „Ravne 2“, koji je pored muzičkog, umjetničkog, rekreativnog, postao i filmski centar,  festivalske projekcije bit će održane i u Kaknju, Varešu, Višegradu, Bijeljini, Lukavcu, Mostaru, Ljubuškom, Vitezu, Bihaću, Prijedoru, Orašju, Goraždu, Kladnju, Bosanskom Petrovcu i Prnjavoru.

Zadnje ažuriranje petak, 20 septembar 2019 12:18
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved