Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

MARIJA ŠARIĆ JE NOVA TERAPEUTKINJA CENTRA ZA MASAŽU I KIROPRAKTIKU „RAVNE“

Nova uposlenica i terapeutkinja Centra za terapeutsku masažu i kiropraktiku „Ravne“ od prije nekoliko dana je i Marija Šarić, koja se ovim poslom bavi još od 1997.godine. Njenim dolaskom upotpunjene su i neke usluge centre, a stigle su i neke novine, o kojima nam je pričala Marija.

- Drago mi je da se nalazim na ovakvom mjestu i da mogu biti dio ovako divnog kolektiva, a na samom početku, mogu reći da imamo novitete koji se tiču fizikalne terapije i masaže, pa tako sada nudimo i masažu nogu, stopala, tjemena, lica, vratnog dijela, kao i masažu kompletnih ruku, a u narednom periodu u planu je još jedna novost, a to je masaža kamenjem iz naših tunela i s naših piramida, što će sasvim je sigurno biti interesantno i domaćim ljudima koji nas posjećuju, ali i stranim gostima. – pojašnjava Marija.

Novim uslugama upotpunjena je kompletna masaža tijela, od glave do stopala, a značaj masaže pojedinih dijelova tijela, pojašnjava Marija.

- Baveći se ovim poslom i radeći s različitim ljudima, shvatila sam da standardna masaža kojom se bavimo, ne pruža sve ono što masaža može priuštiti. Postoji masaža stopala koja aktivira apsolutno rad svih unutarnjih organa, posebno organa do kojih ne možemo doći tipičnom masažom, a to su srce, bubrezi, štitna žlijezda, nadbubrežna žlijezda, pluća i svi organi koji su nedodirljivi običnom masažom. S druge strane masaža tjemena dovodi do opuštajućeg stanja, i nekako se s tom masažom, uz masažu stopala i šaka, kompletira obrada cijelog tijela, bez obzira da li je riječ o terapeutskoj ili relaksirajućoj masaži, ili je masaža usmjerena na neki dio koji nam stvara probleme. To je sada cjelokupna masaža, koja potiče cirkulaciju, poboljšava disanje, opušta tijelo, a ovim novim tehnikama nadopunili smo sve ono što smo do sada imali. – pojasnila nam je Marija.

Na kraju nam je kazala kako je oduševljena i samim mjestom na kojem se nalazi centar, ali i kolektivom, kao i ljudima koji ga posjećuju.

- Imala sam priliku ovamo ranije dolaziti, nekih segmenata nije bilo i iz dana u dan se mogao vidjeti napredak i širenje. Što se tiče kolektiva i kolega, sjajni su, prijem je bio odličan, a jako mi je drago što informacije i pozitivna vibracija koja ide od piramida i tunela, se širi, čuje se, ima učinka, a ljudi nam se vraćaju. O lokaciji centra je suvišno govoriti, ovdje postoji energija koja se osjeti na svakom mjestu, sve nas to puni i hrani i na kraju svi dobijamo potpuni ugođaj. – kazala nam je Marija Šarić, novi terapeut centra u Kompleksu Ravne.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 23 septembar 2019 09:55
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved