Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

MJERENJA ENERGETSKIH PARAMETARA U TUNELIMA RAVNE

Redovna mjerenja u prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne pokazuju kontinuitet odličnih vrijednosti.

Primjer radi, 11. oktobra 2019. vanjska temperatura iznosila je 19 stepeni celzijusovih, a vlaga 59%. Prosječna temperatura u tunelima bila je 13 stepeni, a vlaga 80%.

Vanjska koncentracija negativnih iona je na nivou od 300 ni/ccm, a pozitivnih iona (lošijih za naš organizam) je 400 pi/ccm. Prosječne koncentracije u tunelima su na nivou od 14.000-28.000 ni/ccm. Koncentracije pozitivnih iona su u pravilu nešto niže u odnosu na negativne ione.

Ostali energetski prametri su također jako dobri: koncentracije prirodne radioaktivnosti su ispod dozvoljenih minimalnih nivoa, nema štetnih plinova niti elektromagnetnog smoga u tunelima.

Bitno je napomenuti da su posjete tunelima, u vrijeme mjerenja, bile natprosječno više i brojnije, ali to nije uticalo na pogoršanje energetskih parametara.

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved