Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

MLADE „ZMAJICE“ POSJETILE BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA

Po uzoru na starije kolege iz A nogometne reprezentacije BiH koji su po neophodnu energiju pred susret s Finskom stigli u Bosansku dolinu piramida, a nakon toga pružili i jednu od najboljih predstava u kvalifikacijama, u utorak 22.oktobra u Visokom i Kompleksu Ravne je boravila ženska U-17 reprezentacija naše zemlje, koja se priprema za preostale mečeve kvalifikacija protiv Engleske i Hrvatske.

Mlade reprezentativke naše zemlje koje u Zenici igraju turnir za plasman na Europsko prvenstvo, obišle su Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, u pratnji ljubaznih vodiča Fondacije, Vere i Ilme.

Nakon obilaska tunela, ekspedicija se uputila u Arheološko - turistički park „Ravne 2“, kroz koji ih je proveo koordinator Ajdin Ahmetspahić. Djevojke su uživale u brojnim sadržajima parka, a održana je i zajednička meditacija, te su obišle i Magičnu šumu, Zelenu, kristalnu piramidu, kao i ostatak sadržaja, a prošetale su se i labirintima parka „Ravne 2“.

Reprezentativka Almasa Pandžić, igračica švedske ekipe IFK Varnamo kazala je da je za Visoko i bosanske piramide i ranije čula, a ovaj posjet joj je bio prvi i na nju je ostavio pozitivne utiske.

- Jako mi se sviđa da ovako nešto imamo u našoj zemlji. Lijepo je doći, obići ove lokacije, vidjeti sve ovo što imamo, jer naša zemlja je veličinom zaista jedna mala zemlja, a opet s druge strane po bogatstvima i svemu što imamo, izuzetno velika. Sama posjeta je bila odlična, opustile smo se, osjetile energiju, čist zrak, obišle brojne sadržaje ovog prekrasnog parka i kada se vratim sa okupljanja reprezentacije u svoj klub i u Švedsku, kolegicama u timu, ali i svojima ću prenijeti zaista samo pozitivne utiske iz Visokog i Bosanke doline piramida i naravno pozvati ih da obavezno dođu ovamo, jer ovo što smo danas vidjele je nešto zaista sjajno i mislim da čovjek treba lično doći, obići sve ovo i doživjeti. – ispričala nam je Pandžić.

Na kraju posjete igračice, kao i rukovodstvo selekcije sa selektorom Ilijom Lucićem na čelu zahvalilo se uposlenicima i vodičima Fondacije na jednom zaista predivno provedenom danu, uz obećanje da će u budućnosti ponovo po energiju dolaziti u Bosansku dolinu piramida.

Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ našim mladim „Zmajicama“ želi mnogo sreće i uspjeha u narednim mečevima, a nadamo se da će energija, mir i spokoj koji nose iz Bosanske doline piramida imati efekta na njihovu igru, kao što je bio slučaj s muškom seniorskom selekcijom, koja je nakon posjeta Bosanskoj dolini piramida savlada Finsku.

Zadnje ažuriranje srijeda, 23 oktobar 2019 11:04

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved