Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

SREDNJOŠKOLCI IZ HADŽIĆA POSJETILI BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA

U četvrtak 24.oktobra Kompleks Ravne su posjetili učenici Srednjoškolskog centra iz Hadžića, kojima je ovo bila prva organizirana posjeta Bosanskoj dolini piramida, a u sklopu redovnih jesenjih izleta koje organiziraju u ovoj školskoj ustanovi.

- Učenicima je ovo prvi organizirani dolazak ovamo, a ja sam već i ranije dolazio, tačnije bio sam na Bosanskoj piramidi Sunca na samom početku istraživanja. Sve to mi je bilo jako interesantno, a kako je vrijeme prolazilo i kako je sve veći broj posjetilaca, ali i sadržaja, ovaj put smo odlučili izlet organizirati upravo u Visoko i Bosansku dolinu piramida. – kazao nam je profesor Elvedin Fejzić.

Hadžićki učenici su u sklopu posjeta imali priliku obići Prahistorijski kompleks tunela Ravne, te dio Arheološko-turističkog parka „Ravne 2“, dok u skorijoj budućnosti planiraju i nove dolaske, te obilazak i Bosanske piramide Sunca.

- Ovoga puta u Visoko smo doveli učenike Mašinske škole, te Gimnazije, ukupno preko 60 učenika drugih i trećih razreda, a tu je i nekoliko profesora. Svi zajedno smo oduševljeni, zaista nismo očekivali da ćemo vidjeti i doživjeti sve ono što smo imali priliku da vidimo, jer nekako prije posjete mislili smo da je riječ o tunelima, da nema previše toga da se vidi, ali kada smo sve lijepo obišli, uz sjajnu prezentaciju službenih vodiča, shvatili smo da je riječ o nečemu puno većem od tunela. Čovjek se iznenadi kada vidi tu strukturu, te tunele, oblike, a mnogo toga smo imali priliku i naučiti, i informacije koje smo dobili ostat će u sjećanju našim učenicima, tako da ćemo o ovoj posjeti, ali i svemu što smo saznali, sigurno mnogo pričati i na našim časovima, ali i koristiti naučeno u nastavi i časovima. – kazao nam je profesor Fejzić, te na kraju dodao kako je ovo bila prva posjeta, a da će u budućnosti nastojati i da svi ostali učenici Srednjoškolskog centra Hadžići dođu u Visoko i posjete kompletnu Bosansku dolinu piramida.

Zadnje ažuriranje petak, 25 oktobar 2019 11:45

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (januar-februar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved