Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

RAVNE – RAJ NA ZEMLJI

Brojni gosti iz naše zemlje, ali i velikog broja europskih zemalja, u nedjelju 27.oktobra prelijepo su vrijeme iskoristili za posjet Kompleksu Ravne. S jedne strane, na ulazima u tunele Ravne čekalo se na vodiča i prolazak kroz Prahistorijski labirint tunela Ravne, dok su kolone ljudi od samog jutra, pristizale u jedinstveni park „Ravne 2“, koji je u kratkom vremenu postao najpoželjnija destinacija za odmor u prirodi i brojne druge pogodnosti u ovom dijelu naše zemlje.

Prisutni posjetioci parka „Ravne 2“, kao i mnogo puta do sada, imali su priliku uživati i u muzici, a za muziku je ove nedjelje bio zadužen DJ Taca.

- Ovo je raj na zemlji. Do dolaska dr. Semira Osmanagića nevjerovatno je da nismo imali pojma šta se sve nalazi u našoj blizini, a evo sad imamo sigurno najljepši park za odmor, relaksaciju i rekreaciju na ovim prostorima, dok su tuneli pravo lječilište. Ovdje smo skoro svaki dan, a dane vikenda ne propuštamo, već se ranije uputimo u šetnju, a u parku provedemo cijeli dan i kući se vratimo pred samo veče. – kazale su nam Ehlimana Bećar i Zekija Osmić, koje su redovni posjetioci parka, ali i tunela Ravne.

- U tunele sam počela dolaziti čim su otvoreni i na samom početku sam imala prijatelje iz Slovenije koje sam željela dovesti na to mjesto. Moj muž je od djetinjstva imao problem sa začepljenjem u nosu od povrede koju je zadobio dok je bio mali, i tada su problemi, nakon samo jednog ulaska, zauvijek nestali. – ispričala nam je Zekija.

I dok su grupe posjetilaca nestrpljivo iščekivale ulazak u tunele Ravne, veliki broj Visočana, kao i gostiju iz svih okolnih gradova, nedjelju je iskoristio za još jedan predivan boravak u prirodi i za punjenje baterija pred kišne dane koji nas očekuju.

 

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 28 oktobar 2019 12:57

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (januar-februar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved