Logo
Print this page

PROŠIRENJE PARKINGA NA RAVNAMA

Turistička sezona 2019. donijela je povećanje posjeta tunelima Rvne, ali i udvostručenje posjeta 'Arheološko-turističkom parku Ravne 2'. Potreba za parking prostorom je proporcionalno rasla.

Skromni i uski prilazni put kompleksu Ravne odavno je nedovoljan za normalno odvijanje turističkog saobraćaja. Novi Regulacioni plan 'Ravne' trebat će definirati dugoročno rješenje za povećani turistički interes u dekadama koje su pred nama.

Fondacija 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' uspjela je u saradnji sa Vladom ZDK i Gradom Visoko učiniti prve korake u asfaltiranju parkinga i nekoliko pristupnih puteva parku Ravne 2 i Aero banji.

Ovog proljeća Fondacija je, u dogovoru s gradskom administracijom, uredila parking prostor na Ravnama koji je bio spasonosno rješenje za vikend gužve. Međutim, i njegov kapacitet je postao nedovoljan tako da je Fondacija krajem oktobra i početkom novembra pristupila raščišćavanju terena i nasipanju dodatnih 1.500 kv.m., kako bi spremno ušla u sezonu 2020. Ovaj parking namijenjen je autobusima, kombijima i višku manjih automobila koji ne mogu biti parkirani bliže tunelima i parku.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 04 novembar 2019 10:54
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved