Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ČLANICE UDRUŽENJA „NADA“ IZ JAJCA POSJETILE TUNELE RAVNE

I prvi novembarski kišoviti dani u Visoko su nastavili dovoditi brojne goste, a u ponedjeljak 4.novembra gošće Fondacije koje su obišle lokalitete u Kompleksu Ravne, bile su članice Udruženja oboljelih od karcinoma „Nada“ iz Jajca.

- Ovo su naša redovna druženja, a pošto pri samom kraju svake godine organiziramo zajednička druženja i izlete kojima obilježimo kraj godine, ove smo se odlučili doći u Visoko i Bosansku dolinu piramida, jer nam je odavno to bila želja. Tu je ukupno 49 žena, članica našeg udruženja, a nakon obilaska grada, imale smo priliku obići i ove zaista sjajne tunele Ravne, u kojima smo uz ljubazne vodiče Fondacije imale priliku mnogo toga čuti, naučiti, ali i doživjeti. Sve kolegice su jako zadovoljne, nismo očekivale da nešto ovakvo imamo u našoj zemlji, a ovo je samo bila prva posjeta, jer smo se nakon izlaska i obilaska tunela dogovorile da već na proljeće ili ljeto, organiziramo i cjelodnevni izlet, pa da se upoznamo i sa brojnim drugim lokacijama za koje smo čule, ali koje nažalost danas nismo uspjele obići. – kazala nam je Dževahira Šehović, predsjednica Udruženja „Nada“.

Inače, pomenuto udruženje osnovano je 2006.godine, a imaju brojne aktivnosti, od seminara, preko radionica do obilazaka oboljelih članica. U Bosni i Hercegovini postoji 25 ovakvih udruženja, a svi su jako dobro povezani i imaju međusobnu saradnju, kao i brojne zajedničke događaje. Nakon što su obilježile brojnim aktivnostima prošli mjesec, koji se još zove i „Roze oktobar“, članice udruženja iz Jajca su se odlučile da posljednji ovogodišnji zajednički izlet bude u Bosansku dolinu piramida.

Zadnje ažuriranje utorak, 05 novembar 2019 13:40

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (januar-februar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved