Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Kako izgleda jedna sezona u parku Ravne 2?

Arheološko- turistički park Ravne 2 je centralno mjesto okupljanja grada Visokog gdje se odvija najveći broj događaja/evenata u toku godine, što je, svakako, rezultat dobre pripreme i organizacije.

U parku Ravne 2 ove godine bilježimo značajan porast broja posjetilaca u odnosu na prethodne godine. Park postaje, uz ostale lokacije u sklopu našeg projekta, jedan od najpoznatijih sadržaja koje nudi grad Visoko. Svojim sadržajem privlači ljude iz svih dijelova planete, te za narednu godinu imamo ambiciozne planove, kako s kulturno-zabavnog aspekta, tako i glede novih sadržaja i instalacija u parku, te očekujemo da će se pozitivan trend rasta broja posjetilaca itekako nastaviti.

Najveću posjećenost bilježimo s prvim sunčanim danima, te je prvi vikend u martu rezultirao s ogromnim brojem posjetilaca i kolapsom saobraćaja.

Jesenji i proljetni dani privukli su veliki broj gostiju u park Ravne 2, od čega je većina domaće lokalno stanovništvo. Na osnovu toga zaključujemo da je ovaj park od ogromnog značaja za lokalnu zajednicu.

Iza ovako uređenog parka stoje radnici Fondacije, te se njihov rad sastoji od redovnog održavanja, košenja, čišćenja i uređivanja parka. Kompletna infrastruktura, sva predavanja, koncerti i događaji su dati građanstvu na besplatno uživanje, bez naknade i troškova. 

Zadnje ažuriranje utorak, 19 novembar 2019 11:51

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (januar-februar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved