Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

SUADOV FILM O PIRAMIDAMA BIT ĆE PRIKAZAN NA VELIKOM FILMSKOM FESTIVALU U MOSKVI

Veliki broj filmova i serijala snimljen je u posljednjih nekoliko godina, a inspiracija su bile najveće piramide na svijetu, bosanske piramide i Bosanska dolina piramida sa svojim brojnim interesantnim sadržajima. Ovih dana na adresu mladog visočkog režisera Suada Hadžimehanovića stigao je odgovor iz Moskve kojim je potvrđeno da će njegov najnoviji film pod nazivom "The Hidden Great Pyramid that Heals" naći svoje mjesto u dokumentarnom dijelu velikog filmskog festivala u Moskvi.

- Dokumentarni film "The Hidden Great Pyramid that Heals" je dugometražni film koji govori o piramidama u Visokom, ali i o cjelokupnom gradu. U filmu se nalaze intervjui sa mnogim poznatim doktorima, naučnicima,kao i  istraživačima iz cijelog svijeta. Također, pričali smo sa običnim stanovnicima, tako da smo prikazali ovu pozitivnu priču iz više uglova. Film je sniman sedam dana u Visokom, režiju potpisuje poznati švicarski režiser Misha Tognola, direktor fotografije je Drago Stevanović, dok smo iza kamere tokom snimanja stajali Misha i ja, a produkciju potpisuje Drago Stevanović zajedno sa  mnom. – kazao nam je Suad.

On nam je pojasnio kako je festival u Moskvi jedan od najvećih svjetskih festivala na kojem su do sada učestvovala i prikazana najveća svjetska filmska ostvarenja, festival će biti održan u aprilu naredne godine, a prema Suadovim riječima, učešće na ovom festivalu sa filmom koji prikazuje Bosansku dolinu piramida i sva otkrića u njoj, bit će još jedna pozitivna priča ispričana kroz film, o projektu istraživanja piramida, ali i reklama za Visoko i cijelu našu zemlju.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 25 novembar 2019 09:10

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (januar-februar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved