Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

UDVOSTRUČEN PARKING NA RAVNAMA ZA SLIJEDEĆU SEZONU

I dok se 2019. godina privodi kraju kao najuspješnija u historiji Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’, uveliko traju pripreme za turističku sezonu 2020. godine.

Usko grlo u okviru turističke infrastrukture svakako je bilo nepostojanje dovoljno parking mjesta. U nekoliko navrata, tokom proljetnih i jesenjih vikenda, ali i tokom trajanja Festivala povodom početka ljeta u junu 2019., dolazilo je do kolapsa saobraćaja u kompleksu Ravne.

Stoga je Fondacija odlučila da, u dogovoru s rukovodstvom grada Visoko, proširi postojeći parking na Ravnama. U toku su obimni radovi čišćenja postojeće šikare u vlasništvu Grada. Udvostručenja je površina postojećeg parking I sada iznosi 4.500 kv.m. Šikara je očišćena od velikih količina smeća, ali i suhog granja, šiblja i lišća. Parking je ograđen. U toku je djelomično prekrivanje parkinga šljunkovitim tamponom te njegovog valjanja.

Sve radove finansira Fondacija. Parking će biti besplatan za sve turiste i domaće stanovništvo. Održavanje i čišćenje parkinga će također biti obaveza Fondacije. Regulaciju saobraćaja tokom udarnih termina, također će preuzeti uposlenici Fondacije i zaštitari ‘Securitasa’, kako bi se osiguralo nesmetano kretanje vozila.

Parking će u potpunosti biti spreman za upotrebu od marta 2020.

Zadnje ažuriranje subota, 30 novembar 2019 07:29

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (januar-februar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved