Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ZAMJENA PODGRADE U LJEKOVITOJ KOMORI

Sigurnost posjetilaca, radnika, istraživača i volontera je prioritet Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’. To se osobito odnosi na njfrekventnije lokacije unutar prahistorijskog Podzemnog labirinta Ravne.

Dvije lokacije gdje se gosti najviše zdržavaju su svakako Ljekovita komora i Megakeramički blok K-2. Upravo na ovim lokacijama je djelomična ili potpuna zamjena podgrada i najčešća.

Odluka je da se tokom zimske sezone u potpunosti zamijeni podgrada na ovim mjestima. Tokom druge polovine novembra, radnici Fondacije su uklonili staru podgradu, najlone i daske. Postavljena je nova, termalno obrađena podgrada, umjesto daski svuda se postavljene poluoblice te je postavljen dvostruki sloj najlona da štiti posjetioce od kapljica vode.

Nakon što posao zamjene podgrade i klupa bude završen, radnici se prebacuju na područje K-2 gdje će također biti obavljena kompletna rekonstrukcija drvene zaštite i klupa za sjedenje.

Tokom naizmjeničnih radova, lokacije neće biti otvorene za posjete.

Plan je da tuneli budu spremne za turističku sezonu i da ostave najbolji mogući dojam uz sve preduzete sigurnosne mjere.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 01 decembar 2019 09:15

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (januar-februar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved