Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PREZENTACIJI REZULTATA ISTRAŽIVANJA ČAJANGRADA PRISUSTVOVALE I UPOSLENICE FONDACIJE

U Zavičajnom muzeju Visoko u četvrtak 12.decembra je održana prezentacija na kojoj su javnosti saopćeni rezultati ovogodišnjih istraživanja i radova na lokalitetu srednjovjekovnog grada Čajangrad.

Na prezentaciju su bili pozvani i uposlenici Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, a prisustvovale su Azra Ohran Zubić, Evelina Ćehajić, te arheolog Fondacije Amna Agić.

- Svakako da nam je zadovoljstvo i čast prisustvovati ovakvim događajima, kao i dati svoju podršku ovakvim nastojanjima koja se tiču arheoloških radova, istraživanja, a što ujedno znači i sve veći turistički razvoj našeg grada, ali i kantona i države. Ovo je i još jedan znak sjajne saradnje sa Zavičajnim muzejom Visoko koju imamo i gradimo proteklih godina, a posebno nam je bilo drago čuti birane riječi koje je za Fondaciju uputio nekadašnji direktor Medrese, Džemal Salispahić. – kazala nam je programska direktorica Fondacije, Azra Ohran Zubić.

Na prezentaciji su pokazani rezultati ovogodišnjih istraživanja izuzetno značajnog srednjovjekovnog lokaliteta Čajangrad, a prisutnima su se obratili direktorica muzeja, direktor Medrese, kao i autor projekta istraživanja, a nekadašnji direktor Medrese je istaknuo kako i ova istraživanja, kao i brojna istraživanja koja provodi dr. Semir Osmanagić na lokalitetima Fondacije, postavljaju Visoko u sami vrh arheoloških i turističkih središta naše zemlje.

Zadnje ažuriranje petak, 13 decembar 2019 08:34

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved