Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

NOGOMETAŠ ČEŠKOG „ZLINA“ ADI DŽAFIĆ REDOVAN JE POSJETILAC PARKA „RAVNE 2“

Brojni Visočani biranim riječima vole pričati o parku „Ravne 2“, ali i svim drugim lokacijama u Bosanskoj dolini piramida, kao i samom dr. Semiru Osmanagiću koji ulaže ogroman trud s ciljem razvoja Visokog i lokaliteta na koje svake godine dođu desetine hiljada gostiju iz cijelog svijeta.

Jedan od takvih je i Adi Džafić, Visočanin koji dugi niz godina živi u Češkoj, a tamo već godinama uspješno igra i nogomet. Adi je trenutno član češkog prvoligaša ekipe Zlina, a ovog utorka, 17.decembra, sreli smo ga u, kako nam je kazao, redovnoj šetnji kroz park „Ravne 2“. Ovu priliku smo iskoristili i za kratki razgovor s našim uspješnim nogometašem.

- Zaista sam sretan da naše Visoko ima ovakve lokacije, ovakva mjesta, gdje je moguće doći i punim plućima uživati u svemu što nam priroda nudi. Ovo je zaista sjajno mjesto, a ja svaku priliku koju imam i svaki dolazak u Visoko na odmor, koristim i za dolazak u ovaj predivni park, ali i obilazak tunela Ravne, kao i drugih lokacija, a posebno je interesantno kada sa mnom dođu i gosti iz Češke. – priča nam Adi.

Ovoga puta Adi je u Visoko stigao na zasluženi zimski odmor nakon naporne sezone, a u parku smo ga sreli sa suprugom, djetetom i prijateljem.

- Koristim svaku priliku za dolazak ovamo, a u Češkoj ljudima mnogo pričam o Bosanskoj dolini piramida i naravno pozivam ih da dođu i da nas posjete. Koliko je značajan ovaj projekat i koliko je otvorio vrata našeg grada i zemlje prema ljudima iz cijele Europe i svijeta, govori i zanimljiv detalj koji mi se nedavno desio u Visokom. Naime, sjedio sam s društvom u jednom visočkom kafiću, a tu su istovremeno sjedili i gosti iz Češke. Dečko koji je radio, zamolio me da mu pomognem oko prijevoda sa češkog jezika i kada sam stupio u kontakt s ljudima, shvatio sam da su i oni u moj grad stigli upravo iz Zlina, grada u Češkoj gdje živim i igram, i da jako dobro poznaju ljude koji vode moj klub. Eto i to je jedan interesantan detalj, a što se mene lično tiče, ja ovaj park koristim i u sportske i rekreativne svrhe, jer tokom odmora gotovo svakodnevno ovdje održavam kondiciju i dolazim da treniram. – ispričao nam je Adi.

Adiju Fondacija želi mnogo sreće u njegovoj sportskoj karijeri i mnogo golova u proljetnom dijelu nogometnog šampionata u Češkoj, te se nadamo da boravci u parku i tunelima mogu napuniti naše sportiste pozitivnom energijom i još više poboljšati njihove rezultate.

Zadnje ažuriranje srijeda, 18 decembar 2019 20:55

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved