Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PRIPREMNI RADOVI U PARKU, KOJI OD NAREDNE GODINE POSTAJE I PARK CVIJEĆA

Predivno vrijeme za ovaj dio godine, omogućilo je radnicima Fondacije da nastave sa pripremama i radovima na cvijetnjacima u parku „Ravne 2“, koji će od naredne godine pored svih svojih sadržaja koje ima, postati i svojevrsni park cvijeća.

U utorak 17.decembra, na ugodnoj temperaturi od 18 stepeni, uživali smo u prelijepom ambijentu park „Ravne 2“, ali i svjedočili novim radovima na cvijetnjacima koji će se nalazi u centralnom dijelu parka, tačnije iza same ljetne pozornice.

- Lijepo vrijeme koristimo da odradimo sve što smo planirali i što je moguće uraditi u ovom dijelu godine, a vezano je za cvijeće u parku. Trenutno radimo na dijelu iza ljetne pozornice, koji je i centralni dio parka, gdje pravimo veliki cvijetnjak i radimo na jednom fragmentu, a to je ružičnjak. Ovo lijepo vrijeme smo iskoristili za pripreme i sadnju ruža, a trudimo se da park oplemenimo cvijećem koje već ovdje imamo. Pored tog dijela bit će i još jedan veliki cvijetnjak sa različitim vrstama cvijeća, tako da ćemo s pravom park „Ravne 2“ naredne godine moći zvati i parkom cvijeća. – ispričala nam je programska direktorica Azra Ohran Zubić.

Kako nam je kazala, ovo neobično lijepo vrijeme za mjesec decembar, iskoristit će za sadnju i pripremu cvijetnih dekoracija, koje će se u punom sjaju pokazati naredne godine. U proljeće će biti nastavljeni radovi na cvijetnjacima, kada će biti zasađeno i sezonsko i perensko cvijeće.

Zadnje ažuriranje srijeda, 18 decembar 2019 21:19

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved