Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ZAVRŠENA IZMJENA PODGRADE KOD BLOKA K-2

Najfrekventnija lokacija u prahistorijskom Podzemnom labirntu Ravne, čuveni mega-kermički blok K-2, ponovo je otvorena za javnost.

Tokom protekle dvije sedmice tim Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ zamijenio je kompletnu podgradu i daske s novim, termički obrađenim, materijalom. Postavljene su i nove klupe.

Sigurnost posjetilaca, vodiča, volontera i istraživača je na prvom mjestu. Stoga se obavlja redovna provjera i zamjena drvene podgrade u tunelima. U proteklih mjesec dana izmjenjena je podgrada u Ljekovitoj komori, K-2 komori, te na nekoliko lokacija kod K-5 bloka, bloka s runama itd. Proces zamjene podgrade će se nastaviti i u drugim dijelovima tunela gdje je to potrebno.

Budući da se proces čišćenja Ljekovitih tunela i tunela Ravne nastavlja tokom zimskog perioda tako se i dodaju nove podgrade za novoosvojene metre tunela.

Zadnje ažuriranje petak, 20 decembar 2019 15:16

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved