Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

FANTASTIČNA MIRSADINA ISPOVIJEST: METASTAZA VIŠE NEMA

Mirsadina priča je zasigurno jedna od najljepših koje su se odvijale u Bosanskoj dolini piramida. U maju 2019.  joj je dijagnosticirana pojava metastaza na plućima, jetri, nadbubrežnoj žlijezdi, kičmi... Ljekari su je otpisali. 
 
Došla je početkom juna 2019. na tunele Ravne s odlukom da se ne preda. Promjenila je životne navike, dolazila u tunele svaki ili svaki drugi dan. Mjesec dana kasnije počinje uzimati konvencionalne, ali neinvanzivne ljekove. Na ljeto radi novi RTG snimak i rak se već upola povukao.
 
Uporna je u posjetama tunelima, njen osmjeh se zarazno širi prahistorijskim podzemnim labirintom. Svoj optimizam i oduševljenje energijama piramida svi prepoznaju. Postaje 'ovisnik' o kulturnoj oazi Ravne, povlačeći se iz sarajevskog betona i gradske vreve u zonu bez stresa u Visokom.
 
Polovinom decembra 2019. radi novi RTG snimak. Rezultati su fantastični. Metastaza i raka više nema. Od ponedjeljka 23. decembra 2019. ponovo se vraća na posao.
 
Za sedam mjeseci ova Sarajka je završila s jednim i započela je drugi životni film, a Fondacija 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' dobila je najboljeg ambasadora.
 
Video pogledajte ovdje
 
Napomena: Fondacija se ne bavi liječenjem i ne daje zdravstvene garancije. Tuneli Ravne su otvoreni svih 365 dana godišnje.

Related Video

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 23 decembar 2019 13:22

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved