Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ZAJEDNIČKOM MEDITACIJOM OBILJEŽEN ZIMSKI SOLSTICIJ

Bosanska dolina piramida još jednom je bila jedno od rijetkih mjesta na planeti Zemlji, na kojem je dočekano još jedno godišnje doba, ovaj put zima. U povodu zimskog solsiticija, ili kratkodnevnice, Škola tradicionalne yoge Shambala iz Sarajeva, u Parku „Ravne 2“ je organizirala duhovni program, koji je za cilj imao stupanje u rezonanciju sa blagotvornim energijama koje će podržati planetu Zemlju i njene stanovnike.

- Program je održan u isto vrijeme na devet tačaka na različitim kontinentima, a jedna od njih je bilo i Visoko i Bosanska dolina piramida. Devet tačaka na kojima je održan ovaj program, a među njima je i Stonehenge,  se smatraju posebnim energetskim centrima koji blagotvorno utiču na duhovnu transformaciju. Program je trajao jedan sat i 37 minuta i sastojao se uglavnom od meditacija i invokacija. – kazali su nam iz Škole Shambala.

Na ovaj način je u Bosanskoj dolini piramida obilježen Zimski solsticij, još jedan događaj koji je u 2019.godini organiziran i sproveden u parku „Ravne 2“. Ovo je ujedno bio i jedan od posljednjih javnih događaja u parku „Ravne 2“ u 2019.godini, a nakon zime, i već od proljeća, Bosanska dolina piramida, kao i jedinstveni i najljepši park na ovim prostorima, Arheološko-turistički park „Ravne 2“, ponovo će biti mjesto okupljaja, dobre i pozitivne energije i brojnih događaja, koje već uveliko spremaju u Fondaciji.

Zadnje ažuriranje petak, 27 decembar 2019 08:11

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved