Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

„PYRAMID TRAIL“ 29.AUGUSTA – UZ UTRKU I BROJNI SADRŽAJI I DOGAĐANJA

Osim brojnih sadržaja kojih je iz dana u dan sve više, Arheološko-turistički park „Ravne 2“ je kroz nekoliko godina postao mjesto za rekreaciju, dobru zabavu, odmor u prirodi, porodične izlete, ali i sportske sadržaje, a tako će biti i u 2020.godini. Pored brojnih sadržaja koji su već planirani u ovoj godini u parku „Ravne 2“, očekuje nas i treća po redu utrka „Pyramid trail“.

Treće izdanje ove ultra zabavne utrke, čiji je domaćin park „Ravne 2“, gdje je start, ali i sami cilj utrke, zakazano je za august ove godine, tačnije za 29.august, kada se slavi i Dan grada Visokog. Organizatori već spremaju sve što je potrebno za ovogodišnju utrku, za koju ne sumnjamo da će ponovo privući veliki broj takmičara, kako profesionalaca, tako i rekreativaca, a krajem augusta park „Ravne 2“ će biti mjesto još jednog sportskog događaja.

Lokacije Fondacije, kao i otkriće piramida u Visokom, kroz protekle godine u Visoko su donijele i brojne sadržaje, a jedan od njih je upravo i ova utrka. Utrka je povod i za brojne aktivnosti koje će biti održane u vikendu za kada je najavljena, a tako su već sada planirani koncerti, radionice i predavanje, dok je neizostavni dio i sajam u parku „Ravne 2“, a sve to u organizaciji Fondacije, uz besplatan ulaz na sva dešavanja.

Inače, prva utrka „Pyramid trail“ održana je prije dvije godine i privukla je nekoliko desetina učesnika, da bi prošlogodišnja utrka u Visoko dovela preko 160 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine. Nakon utrke upriličena je i dodjela nagrada, pa je tako kod djevojaka prvo mjesto zauzela Aida Mulić, druga je bila Adna Brkića, a treća pozicija je pripala Suadi Ćosović. U muškoj konkurenciji prvoplasirani je kroz cilj prošao Džemal Jašarević, drugi je bio Mahir Mujić, a treći Nedim Efendić. Nagrade najboljima je dodijelio direktor Fondacije dr. Semir Osmanagić, a pored pomenutih pozicija dodijeljena je i nagrada za najstarijeg učesnika, Midhata Limu, kao i najmlađeg Džana Kaljanca. Pobjednici su dobili i umjetničke slike visočke umjetnice Hasne Efendira, a nakon utrke i proglašenja pobjednika održan je i jako zanimljiv koncert Neo Stereo banda, dok je upriličen i Pilav Party, na kojem su učesnici kao i svi gosti imali priliku konzumirati tradicionalni pilav proizveden od strane visočke kompanije Biofit.

I ove godine „Pyramid trail“ utrka u park „Ravne 2“ dovodi brojne takmičare, a sigurni smo i jako zanimljiv program u kojem će uživati svi oni koji se odluče na dolazak.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 27 januar 2020 10:07

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved