Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

VODIČKA SLUŽBA FONDACIJE SPREMA SE ZA NOVE IZAZOVE I ZA JOŠ JEDNU NEZABORAVNU SEZONU U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

U nedjelju 2.februara u Kompleksu Ravne su se okupili vodiči Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ a održan je redovni godišnji sastanak, na kojem su potpisani ugovori o dugoročnom volontiranju, definirani zadaci i obaveze, te se razgovaralo o nadolazećoj sezoni u Bosanskoj dolini piramida.

- Riječ je o redovnom godišnjem sastanku, prije početka onog glavnog dijela sezone, koji nam služi kao dobra priprema pred sezonu. Potpisani su ugovori o dugoročnom volontiranju, razgovarali smo o svim stvarima vezanim za vodičku službu, te stvarima koje je moguće unaprijediti i poboljšati, kako bi se naši gosti na lokacijama osjećali što ugodnije i ljepše. Ono što očekuje većinu naših vodiča jeste i dodatna obuka, odnosno drugi stepen vodiča, koju ćemo imati uporedo sa Školom za vodiče koja je također počela, a naši vodiči koji su s nama godinu i duže, imat će kurseve i obuke, kako bi stekli i dodatno znanje, te na taj način bili obučeni za sve lokacije u Bosanskoj dolini piramida na kojima Fondacija radi, ali se i upoznali sa svim segmentima projekta. – kazao nam je koordinator, Ajdin Ahmetspahić.

Ovo je još jedna od redovnih aktivnosti koje se obavljaju tokom proljetnih mjeseci, a sve s ciljem što bolje pripreme za sezonu, te što kvalitetnije vodičke službe, koja je kroz godine postojanja dokazala da je definitivno najbolja i najkvalitetnija vodička služba, ne samo u našoj zemlji, već i mnogo šire.

- Sa našim dosadašnjim vodičima radit ćemo svake nedjelje, obići sve lokacije koje prezentujemo i na kraju ih pripremiti za sve ono što nas očekuje ove sezone. A od mjeseca maja očekujemo i vrhunac sezone 2020.i dolazak velikog broja gostiju, te od ove godine očekujemo da bude najbolja do sada, tako da se i mi spremamo da budemo najbolji i najkvalitetniji do sada, kako bismo gostima i ljudima koji nam dolaze iz cijelog svijeta, na najbolji mogući način prezentirali sve naše lokacije, upoznali ih s projektom, ali i ponudili što ljepšu sliku Bosne i Hercegovine. – kazao nam je Ahmetspahić.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 03 februar 2020 13:27

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved