Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

„PYRAMID TRAIL“ 23.AUGUSTA – UZ UTRKU I BROJNI SADRŽAJI I DOGAĐANJA

Osim brojnih sadržaja kojih je iz dana u dan sve više, Arheološko-turistički park „Ravne 2“ je kroz nekoliko godina postao mjesto za rekreaciju, dobru zabavu, odmor u prirodi, porodične izlete, ali i sportske sadržaje, a tako će biti i u 2020.godini. Pored brojnih sadržaja koji su već planirani u ovoj godini u parku „Ravne 2“, očekuje nas i treća po redu utrka „Pyramid trail“.

Treće izdanje ove ultra zabavne utrke, čiji je domaćin park „Ravne 2“, gdje je start, ali i sami cilj utrke, zakazano je za august ove godine, tačnije za 23.august. Organizatori već spremaju sve što je potrebno za ovogodišnju utrku, za koju ne sumnjamo da će ponovo privući veliki broj takmičara, kako profesionalaca, tako i rekreativaca, a krajem augusta park „Ravne 2“ će biti mjesto još jednog sportskog događaja.

Lokacije Fondacije, kao i otkriće piramida u Visokom, kroz protekle godine u Visoko su donijele i brojne sadržaje, a jedan od njih je upravo i ova utrka. Utrka je povod i za brojne aktivnosti koje će biti održane u vikendu za kada je najavljena, a tako su već sada planirani koncerti, radionice i predavanje, dok je neizostavni dio i sajam u parku „Ravne 2“, a sve to u organizaciji Fondacije, uz besplatan ulaz na sva dešavanja.

Inače, prva utrka „Pyramid trail“ održana je prije dvije godine i privukla je nekoliko desetina učesnika, da bi prošlogodišnja utrka u Visoko dovela preko 160 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine. Nakon utrke upriličena je i dodjela nagrada, pa je tako kod djevojaka prvo mjesto zauzela Aida Mulić, druga je bila Adna Brkića, a treća pozicija je pripala Suadi Ćosović. U muškoj konkurenciji prvoplasirani je kroz cilj prošao Džemal Jašarević, drugi je bio Mahir Mujić, a treći Nedim Efendić. Nagrade najboljima je dodijelio direktor Fondacije dr. Semir Osmanagić, a pored pomenutih pozicija dodijeljena je i nagrada za najstarijeg učesnika, Midhata Limu, kao i najmlađeg Džana Kaljanca. Pobjednici su dobili i umjetničke slike visočke umjetnice Hasne Efendira, a nakon utrke i proglašenja pobjednika održan je i jako zanimljiv koncert Neo Stereo banda, dok je upriličen i Pilav Party, na kojem su učesnici kao i svi gosti imali priliku konzumirati tradicionalni pilav proizveden od strane visočke kompanije Biofit.

I ove godine „Pyramid trail“ utrka u park „Ravne 2“ dovodi brojne takmičare, a sigurni smo i jako zanimljiv program u kojem će uživati svi oni koji se odluče na dolazak.

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved