Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PARK „RAVNE 2“ SE PRETVARA U „PARK CVIJEĆA“

Pravo proljetno vrijeme koje je obilježilo pola mjeseca januara, kao i cijeli februar, omogućilo je vrijednim uposlenicima Fondacije i vanjske radove na uređenju parka „Ravne 2“, koji će od ove sezone nositi i još jedan u nizu epiteta, „Park cvijeća“.

Upravo ovih dana u toku su veliki radovi na uređenju brojnih dijelova parka koji će proljeće dočekati prepuni cvijeća i različitih boja.

- Idealno vrijeme, sunčan dan i zemlja spremna da primi prve rasadnike, bili su sjajan trenutak i za početak sadnje rastinja. Kao društveno odgovorni i cvijeće smo odlučili nabaviti upravo u Visokom, i to kod našeg sugrađanina Muamera Semića, a radove nastavljamo i narednih dana, ukoliko nas posluži vrijeme, koje je u prethodnom periodu bilo odlično za vanjske radove. Pored prve sadnje radimo i pripreme ostalih površina u parku, koje će tokom godine biti u cvijeću i šarenilu, te se trudimo da ambijent u parku „Ravne 2“ bude što ugodniji za sve veći broj posjetitelja koje imamo. – kazala nam je programska direktorica parka „Ravne 2“, Azra Ohran Zubić.

Zahvaljujući pomenutim radovima, kao i radovima koji se očekuju u narednom periodu, park „Ravne 2“, jedan od najljepših parkova u našoj zemlji i ovom dijelu Europe, pored turističkih, arheoloških, edukativnih i sportskih sadržaja, od ove godine postaje i „Park cvijeća“.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 20 februar 2020 17:30

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved