Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Fondacija implementira sve preporuke Kriznog štaba ZE-DO kantona i Grada Visokog

Fondacija implementira sve preporuke Kriznog štaba ZE-DO kantona i Grada Visokog
Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" implementirala je u svoj rad sve preporuke Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona te Grada Visokog, a u svrhu efikasnije zaštite i prevencije širenja virusa corone.
Na lokacijama ulaza u Prahistorijski podzemni labirint Ravne kao i na ulazu u Arheološko-turistički park 'Ravne 2' postavljena su dezinfekciona sredstva. Takođe, posjetiocima su dostupne i rukavice za jednokratnu upotrebu, maske i tzv. jednokratne podkape koje se stavljaju na glavu ispod šljema koji je obavezan pri ulasku u tunele.
Nadalje, vodiči Fondacije i svi zaposleni obavješteni su da se moraju pridržavati pravila o najmanjoj udaljenosti između osoba od jedan metar.
Vodiči imaju i obavezu da pitaju posjetioce odakle su i da li su pod mjerama izolacije. 
Strogo je zabranjeno rukovanje, grljenje i ljubljenje. U tunele ulaze maksimalno pet posjetilaca u grupi i u obavezi su da drže odstojanje od jedan metar.
Fondacija je dezinfikovala prostorije u kojima borave zaposleni te suvenirnicu u koju ulaze gosti.
Fondacija je u stalnom kontaktu s čelnicima Grada Visokog i strogo poštuje sve preporuke nadležnih.
Zadnje ažuriranje utorak, 17 mart 2020 07:01

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved