Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

KAKO JE FONDACIJA PREDVIDJELA OVO PISMO HOTELA I UGOSTITELJA VLADAMA KANTONA I FEDERACIJE

Vodeći hotelski i ugostiteljski objekti iz BiH uputili su 26. marta 2020. pismo Vladi Kantona Sarajevo i Vladi Federacije BiH u kojem ultimativno traže da u roku od pet dana donesu mjere podsticaja kako bi mogli preživjeti ovaj period dok traju restriktivne mjere povodom korona virusa:

https://www.klix.ba/biznis/privreda/hotelijeri-zaprijetili-vladi-do-kraja-marta-donesite-potrebne-mjere-ili-otpustamo-sve-radnike/200326174

U slučaju da do 30. marta ne dobiju uvjeravanja od državnih organa da će im se izaći u susret u vremenu kada nemaju ‘apsolutno nikakvih primanja’ vodeći turistički radnici iz BiH će otpustiti sve radnike s 1. aprilom 2020.

Podsjetimo da je prva firma u BiH koja je javno upozorila na ovu situaciju bila Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ koja je 1. marta bila prisiljena otpustiti sve svoje radnike i uvesti drastične mjere štednje. Osnivač Fondacije dr. Semir Osmanagić je bio svjestan u kakva vremena se ulazi i na vrijeme se pripremio da ne ulazi u dubioze prema radnicima, doprinosima, porezima i dobavljačima.

Mnogi nedobronamjerni su se obradovali, a niz medija koji nikada ne piše o afirmativnim potezima Fondacije, zlurado su izvještavali o ‘problemu Fondacije’.

Izgleda da je sada svima postalo jasno da korona nije ‘problem Fondacije’ već čitavog svijeta, ali je Fondacija vidjela šta dolazi znatno prije svih ostalih. A oni koji su mislili da će problem stati na radnicima Fondacije, u bližoj budućnosti će se zamisliti za svoje radno mjesto.

Zadnje ažuriranje petak, 27 mart 2020 08:32

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved