Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

BOSANSKA DOLINA PIRAMIDA IZ POSEBNOG UGLA SA DR. OSMANAGIĆEM I YOUTUBE ZVIJEZDOM NUNIJEM

U srijedu 13.maja u Bosanskoj dolini piramida snimljeni su kadrovi za još jedan interesantan dokumentarno – promotivni film, koji govori o najatraktivnijim lokacijama Bosanske doline piramida. Glavni akteri ovog filma su direktor Fondacije dr. Semir Osmanagić i visočka, bosanskohercegovačka i balkanska Youtube zvijezda, Namik Đulić Nuni.

Film je sniman na ukupno četiri destinacije, snimanje je počelo na lokaciji Belvedere, gdje su dr. Osmanagić i Nuni napravili uvod u film, sa osnovnim podacima o Bosanskoj dolini piramida. Nakon toga snimljeni su kadrovi na sondama najveće piramide na svijetu, Bosanske piramide Sunca.

Dokumentarno-promotivni film u Bosanskoj dolini piramida ne bi imao smisla bez Kompleksa Ravne, pa su tako dijelovi snimljeni i u Prahistorijskom kompleksu tunela Ravne, a obuhvaćeni su i dijelovi Arheološko – turističkog parka „Ravne 2“, tako da će gledaoci ovog filma imati priliku čuti interesantne priče dr. Osmanagića, ali i zanimljive komentare Nunija.

U planu je da ovaj novi film o Bosanskoj dolini piramida bude objavljen na Youtube kanalima Fondacije, kao i Nunijevom oficijelnom kanalu, a trebao bi biti spreman za nekoliko dana, te iz jednog novog ugla svim gledateljima na Balkanu predstaviti fenomen prvih europskih piramida, otkriti misterije i ljekovita svojstva tunela Ravne, te gledaoce provesti kroz glavne atrakcije parka „Ravne 2“.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 14 maj 2020 20:55

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved