Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

CVIJEĆNJACI ULJEPŠALI ZELENE POVRŠINE PARKA „RAVNE 2“

2020.godina proglašena je i Godinom cvijeća u parku „Ravne 2“ i park iz dana u dan ima sve više cvijeća i predivnih boja.

- Drago nam je da smo do polovine mjeseca maja uspjeli oformiti naše cvijetnjake i dijelom realizirati našu ideju. Kao i svakoj zelenoj površini i cvijetnjacima treba neko vrijeme da ožive u svom punom kapacitetu, a tek onda ćemo uživati u potpunom šarenilu i mirisu raznog cvijeća kojim smo obogatili naš predivni park. Uložili smo mnogo napora, truda i sredstava,. – ispričala nam je programska direktorica parka „Ravne 2“, Azra Ohran Zubić.

Nedavno je pokrenuta i akcija doniranja cvijeća za park „Ravne 2“ kojoj se odazvao i određeni broj građana, koji su svojim donacijama u parku „Ravne 2“ dobili i svoja mjesta.

- Imali smo nekoliko donacija u cvijeću i ovu priliku koristim da se zahvalim svima koji su prepoznali naš trud, rad, kao i ovu interesantnu ideju. Pomogli su nam u određenoj mjeri, a ovo što radimo je samo prva faza, dok se već iduće godine, kada u punom kapacitetu budemo imali sve naše cvijećnjake, nadamo da će ugođaj biti potpun, pogled predivan, a mirisi raznog cvijeća ispuniti srca naših posjetitelja. Već sada neko cvijeće je u cvatu, očekujemo i sezonsko i ono koje cvjeta tokom ljeta, a sami smo se potrudili da oformimo i naš ružičnjak, za koji se također nadamo da će biti predivan i da će davati poseban pečat kompletnom parku „Ravne 2“. – kazala nam je Azra.

Zadnje ažuriranje srijeda, 20 maj 2020 18:14

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved