Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

GOSPOĐA RASEMA IZ BRČKOG POBIJEDILA BOLEST, TE U ZNAK ZAHVALNOSTI DONIRALA RUŽIČNJAK ZA PARK „RAVNE 2“

Još jedna predivna priča stiže nam iz Bosanske doline piramida, a u glavnim ulogama su posjetiteljka iz Brčkog, gospođa Rasema Adžikić, te direktor Fondacije dr. Semir Osmanagić, programska direktorica parka „Ravne 2“ Azra Ohran Zubić, kao i svi ljubazni uposlenici Fondacije.

Naime, gospođa Rasema je imala tumor na štitnoj žlijezdi, a liječnici zbog stalnih upala nisu mogli da je podvrgnu liječenju. Stigla je i u tunele Ravne, a nakon nekoliko boravaka upale su nestale, stekli su se uslovi za liječenje, doktori su otklonili tumor, koji  na svu sreću nije bio zločudan.

- Energija iz tunela Ravne je popravila moje zdravstveno stanje i uklonila stalnu upalu, kao i voda iz tunela, ali i iz parka „Ravne 2“ koju sam svakodnevno konzumirala. Nakon što sam na sreću uspjela da prebrodim zdravstvene probleme, imala sam želju na neki način da se odužim, da ostavim neki svoj pečat u ovom predivnom kompleksu, pa iako sam na početku imala želju da napravim neku česmu, na kraju smo se odlučili za ružičnjak, pošto sam i sama ljubitelj cvijeća, a posebno ruža. – ispričala nam je Rasema.

U utorak 19.maja gospođa Rasema je ponovo boravila u Kompleksu Ravne, a bila je ovo prilika da uruči i svoju donaciju za ružičnjak u parku „Ravne 2“, koji će postati njen dio najljepšeg parka u ovom dijelu Europe. Uz donaciju napisala je i predivno pismo u kojem  između ostalog stoji:

„  Dr. Semire Osmanagić, hvala Vam što se otkrili ovaj jedinstveni prostor u BiH i Visokom i da ste sa toliko truda i napornog rada od ovog mjesta napravili predivan kutak za odmor i rekreaciju, za sve nas. Lično, imam samo pozitivna iskustva, a ove lokacije su pružile veliku podršku za moje zdravstveno stanje…Hvala Vam što postojite, a hvala i svim uposlenicima na ljubaznosti i osmijesima…“ – stoji između ostalog u pismu gospođe Raseme Adžikić.

Zadnje ažuriranje srijeda, 20 maj 2020 18:19

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved