Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PREMIJER ZDK MIRZA GANIĆ: PARK 'RAVNE 2' JE NAŠ CENTAR ZA IZLAZAK

U nedjelju 28. juna 2020. Kompleks Ravne posjetio je premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić sa saradnicima. Domaćin gostima bio je dr. Semir Osmanagić, a gosti su imali priliku posjetiti Muzej Fondacije, prahistorijski Podzemni labirint Ravne s demonstracijom mjerenja koncentracije negativnih iona, te sve instalaccije u prelijepom parku „Ravne 2.

- Posjetili smo Kompleks Ravne, a kad kažem posjetili, i ranije sam bio, ali nisam imao priliku detaljno sve obići i ovo je prvi put da sam obišao sve staze, sve sadržaje i ono što ima u parku, i mogu da iskažem svoje zadovoljstvo, oduševljenje i usput da iskažem i zahvalnost, jer Visoko ima jedan ovakav park. Nažalost, da nije ovakvog mjesta mi ne bismo imali gdje da odemo, da izvedemo svoju djecu, da izađemo i relaksiramo se, ali također ovaj park nije samo za građane Visokog, jer smo sreli ljude iz cijele BiH, pa i drugih zemalja, tako da je ovo mjesto na koje dolaze ljudi iz cijelog svijeta. – kazao je premijer Ganić.

Kao premijer ZDK Ganić je posebno pozitivno iznenađen svim sadržajima, ali i načinom organizacije i posjetama.

- I u tom dijelu moram da se zahvalim gospodinu Osmanagiću, na ideji, ali i finansijskim sredstvima koja ulaže. Vlada ZDK je u proteklom periodu osigurala oko 300.000 KM kako bismo napravili pristupnu infrastrukturu, ali kada stane ta pristupna infrastruktura, onda nastavlja park, koji pokazuje veliku ljepotu i mami turiste iz drugih gradova, ali i nas iz Visokog da svoje slobodno vrijeme koristimo u jednom prirodnom ambijentu koji zaista stvara jedan sjajan osjećaj. Ovo govorim iz ličnog iskustva, jer mi je danas bilo jako ugodno, priroda je, lijepo okruženje, predivno je uređeno i Semir se potrudio da ovu prirodu uredi i da nam da jedan sjajan osjećaj, a kroz susrete sa brojnim ljudima koje sam sreo, vidim da su svi jako zadovoljni – istaknuo je premijer Ganić.

Na kraju je naglasio kako će Vlada ZDK i u budućnosti nastaviti pomagati ovakve i slične projekte, bez kojih smo osuđeni da svoje slobodno vrijeme provodimo na neuvjetnim prostorima.

- Očekujem da će u narednom periodu doći do razvoja novih sadržaja i da će park doživjeti još veći procvat. Kada posmatram i ovo vrijeme koje nas je zadesilo, i ovu pandemiju, onda zasigurno možemo da kažemo da imamo priliku da izađemo, jer u Visokom nemamo planine i ovo je naš centar gdje treba da dolazimo i provodimo slobodno vrijeme. I u tom dijelu kao premijer želim da se zahvalim gospodinu Osmanagiću i da svakako zajedno pravimo pozitivne priče, jer mi smo kroz pandemiju pokazali da se borimo za zdravlje svakog našeg čovjeka, za svako radno mjesto, i evo možda je ovo prilika da kažem da se borimo i za zadovoljstvo naših građana, a zaista jedan od načina sticanja tog vlastitog zadovoljstva jeste da građani dođu ovamo, posjete ovaj park i ovdje provedu vrijeme sa svojim porodicama – kazao nam je premijer ZDK, Mirza Ganić.

Zadnje ažuriranje utorak, 30 juni 2020 07:18

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i +387 (0)33 259 935


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved