Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DOBRE VRIJEDNOST NEGATIVNIH IONA NA PIRAMIDAMA, A NAJBOLJE U ZELENOJ KRISTALNOJ PIRAMIDI

U okviru redovnih mjerenja energetskih vrijednosti u Bosanskoj dolini piramida, u srijedu 1. jula 2020. izvršen je set novih mjerenja sa više instrumenata.

Na arheološkoj sondi broj 12, na Bosanskoj piramidi Sunca, izmjerena je ljekovita koncentracija negativnih iona u prosječnom iznosu od 13.000 negativnih iona po kubnom centimetru. U zraku je prisutno više negativnih od pozitivnih iona, što je jako dobro. Na druge dvije lokacije na najvećoj piramidi na svijetu, koncentracije su u okviru očekivanih u rangu od 1.000-1.700 ni/ccm.

Na Bosanskoj piramidi Mjeseca rezultati su slični s vrijednostima koji dostižu do 1.700 ni/ccm, a posebno dobra je lokacija prve sonde u podnožju piramide.

Vrijednosti na tumulusu u Vratnici su nešto niže što se objašnjava jakim suncem, visokim temperaturama i smanjenoj vlažnosti.

Posebno raduju izvanredni rezultati u Zelenoj kristalnoj piramidi. Koncentracije negativnih iona dostižu 7.000 ni/ccm i za 20% su više u odnosu na pozitivne ione. To se objašnjava primjenom niza naučnih kriterija u gradnji piramide (kvarcni kristal u zidovima i temeljima, orijentacija, primjena formule 3-6-9, elementi sakralne geometrije, itd.).

Vrijednosti radioaktivnosti su uglavnom niske, osobito u Zelenoj kristalnoj piramidi koja je vrlo zaštićen prostor od lošeg elektromagnetizma uopšte. Nivo kisika je na svim lokacijama 20,9%.

Nivo životne energije je najviši na vrhu tumulusa u Vratnici i dostiže vrijednosti keramičkih blokova u tunelima Ravne.

Zadnje ažuriranje subota, 04 juli 2020 08:54

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved