Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

GORAN BOŽOVIĆ FES TV – DR. OSMANAGIĆ JE U SRBIJI IZUZETNO VOLJEN

Nakon brojnih priloga, ali i gostovanja na FES TV Youtube kanalu dr. Semira Osmanagića, vlasnik ovog izuzetno cijenjenog i posjećenog kanala protekla dva dana je proveo u obilasku lokacija u Bosanskoj dolini piramida.

- Kanal je započeo svoj rad kroz misterie iz daleke prošlosti, počevši od piramida koje i jesu najveća misteria svijeta, do dana današnjeg da boravim u balkanskoj, Bosanskoj dolini piramida. Utisci su pomiješani, ali definitivno, pošto smo danas bili na Bosanskoj piramidi Mjeseca, gdje sam bio fasciniran stepenastim popločavanjem, koje je maltene izniklo ni iz čega, to zaista pored već aktuelne Bosanske piramide Sunca koja ima impozantno kamenje i stijene koje po meni nisu djelo prirode, jer da jesu bilo bi na mnogo većoj dubini tako da bi težina zemlja mogla nekako kroz hiljade godina da stvori takav beton, iako je nevjerovatno da ga stvori pod pravim uglovima. Samim tim što je na površini, meni to govori definitivno da je to djelo neke stare civlizacije. I ne bi me čudilo da se sve to uklopi u starost od preko 30.000 godina. U svakom slučaju ovo što je dr. Osmanagić uradio za vas je velika stvar i morate biti ponosni svim srcem na sve ovo. – kazao nam je Goran Božović sa FES TV.

Impresije gledalaca na FES TV na priloge iz Bosanske doline piramida su većinom pozitivne.

- Ja se dr. Osmanagića sjećam još sa samog početka, kada nisam bio mnogo u ovome. Bio je čovjek uz kojeg sam se uspavljivao, jer  njegov način govora, frekvencija glasa, jako mi odgovara i uživao sam slušajući ga, i mislim da me upravo on i pokrenuo na sva ova istraživanja. Dr. Osmanagić je u Srbiji dosta voljen, a ja sam svojim dolaskom doprinio da ću sada imati svašta argumentovano da kažem gledaocima. Svojim očima sam vidio neke stvari koje meni ne piju vodu, neću da ulazim u to da li je cijela Bosanska piramida Sunca izgrađena ljudskom rukom ili je nešto dograđivano, da li će se i kada sve iskopati to ćemo vidjetI, ali u svakom slučaju ovo je fascinantno i morate bitI ponosni na dr. OsmanagIća. – zaključio je na kraju Goran.

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved