Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

FANTASTIČAN NASTUP PIJANISTE BARTOLOMEJA STANKOVIĆA U PARKU „RAVNE 2“

Proslavljeni bh.pijanist Bartolomej Stanković, nastupio je u nedjelju 13.septembra u predivnom ambijentu parka „Ravne 2“, te pobrao simpatije brojne publike koja je uživala u koncertu na kojem je Stanković predstavio djela najboljih bh.autora.

- Ideja o jednom ovakvom nastupu došla je od dr. Semira Osmanagića. Naime, prije par dana ovdje smo snimali najavu za moj koncert koji će biti održan u utorak 15.septembra na 3. Festivalu klasične muzike u Rijeci, a u sklopu obilježavanja Rijeke kao prijestolnice europske kulture za 2020.godinu. Tu sam sreo dr. Osmanagića i Azru i jednostavno smo kroz spontani razgovor došli na ideju za nastup u parku, koji smo evo i održali i koji je bio sjajan. – priča Bartolomej.

Zanimljivo je pomenuti kako je koncert počeo u 16:33 sati, a Bartolomej nam je otkrio i razlog ovakvog termina za početak koncerta.

- Simbolika brojeva govori mnogo, broj 33 je broj kompozitora čija će djela biti objavljena na moja tri albuma, „Balkan Madness“ i „Voyage“ koji su već izašli, te na trećem „Fragments“ koji treba da izađe, na tri albuma se nalaze33 djela bh.kompozitora i to je ta simbolika, a publika je večeras u parku imala priliku da uživa u izboru sa sva tri albuma, za svakoga sam pripremio ponešto, a po reakcijama mogu primijetiti da smo svi zajedno večeras uživali. – kazao nam je Bartolomej Stanković.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 14 septembar 2020 11:23

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 8:00-18:00 (septembar-novembar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved