Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

BARTOLOMEJ STANKOVIĆ – PARK „RAVNE 2“ JE JEDAN OD NAJLJEPŠIH U EUROPI I NA TO SVI MORAMO BITI PONOSNI

Nakon fantastičnog koncerta koji je održao u parku „Ravne 2“, a sa kojeg ga je brojna publika ispratila velikim aplauzom,  sa našim pijanistom Bartolomejom Stankovićem smo razgovarali i o samom  projektu Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, te o sadržajima koji u Visoko dovode goste iz cijelog svijeta.

- Svjesni smo da je ovo jedan od najljepših parkova u cijeloj Europi i svi Visočani, ali i Bosanci i Hercegovci trebaju da budu ponosni na ono što je Fondacija na čelu sa dr. Osmanagićem napravila i pružila cijelom svijetu priliku da ljudi dođu ovdje, da se odmore, uživaju u prirodi, meditiraju, ali i slušaju koncerte, u ovom slučaju klasične muzike, koja je napisana u 20. i 21.stoljeću. Visoko i BiH imaju mjesto i za kulturno uzdizanje, a ovo mjesto možemo porediti sa mnogim mjestima u svijetu. Berlinska filharmonija svoju sezonu završava u sličnom parku u blizini Berlina, Bečka filharmonija često nastupa vani, ispred predivnog parka Šenburn i mi u Visokom imamo zaista sjajnu priliku da učestvujemo u izgradnji kapaciteta ovog predivnog parka i ovih predivnih lokacija. – kazao nam je Bartolomej.

Bartolomej nastupa širom regije, ali i po cijeloj Europi i svijetu, a nastupe i sretanje s kolegama i brojnim ljudima širom svijeta, koristi i za promociju Bosanske doline piramida.

- Podrška i promocija su obostrane i to je nešto najpozitivnije, a ja se trudim da na svakom koraku predstavim i ove naše predivne lokacije, a upravo i ovaj koncert u „Vremeplovu“ će poslužiti i kao najava mog koncerta u Rijeci, a taj najavni video će imati priliku da vidi pola Europe. – kazao nam je na kraju Stanković.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 14 septembar 2020 11:30

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 8:00-18:00 (septembar-novembar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved